mynewspapers.net

Enkla steg om hur man målar en bil

Enkla steg om hur man målar en bil


Måla en bil kan tyckas vara ett stort projekt som bara proffs kan hantera, men de flesta bilentusiaster kan ta på jobbet om du använder rätt åtgärder. Måla en bil består av mer än sprutning färg på ytan. De viktigaste stegen komma innan du spraya färgen. Bryta dessa steg ned till göra måla en bil lättare och få bättre resultat än du skulle genom att helt enkelt gå på bilen med en färg pistol.

Instruktioner

• Sand bilens yta med 220-slippapper på en dubbelverkande slipmaskin att ta bort de översta lagrarna klarlack färg. Sanden jämnt tills hela bilen är tråkig och smidig. En dubbelverkande slipmaskin eller DA, skär slipning tid ner till mindre än hälften av tiden det skulle ta för hand.

• Täcker ett område som inte kommer att målas med hjälp av automotive maskeringstejp och papper. Täcka glas, lampor, trim, galler, dörrhandtag, nyckel hål, fälgar och däck. Torka av ytan med vax och fett remover och en handduk.

• Ställ in luftkompressor till 45 psi. Spray testa en bit kartong eller papper att testa att lufttrycket sjunker till 35 psi när du drar avtryckaren på spolhandtaget. Inställningarna är samma för sprutning av färg. Kontrollera den rekommenderade psi på skivbolaget färg se till att detta är vad tillverkaren föreslår för det märke du använder.

• Spraya primer på bilens yta. Håll spolhandtaget 12 till 16 inches från ytan och flytta vapnet vänster och höger, inte vertikalt. Applicera ett skikt så låt det torka i 20 minuter. Gäller andra lagret och låt den torka i en timme.

• Sand bilens ytan för hand med 400-slippapper. Hålla sandpapper drypande våt genom att hålla en rinnande vattenslang över det eller genom att doppa den i en vattenhink att hålla den ren. Slipa hela bilen tills primer grov yta är slät. Skölj bilen och låta den torka helt.

• Sprayfärg på bilens yta med hjälp av samma bespruta tekniken du använt med primer. Börjar på framsidan av bilen och måla en panel i taget. Applicera tre till fem tunna skikt för att undvika körningar i färgen. Vänta 20 minuter mellan rockar.

• Lägga till tre till fem tunn rockera av clear-coat färg till bilen. Använda det första lagret clear-coat inom en timme efter målning senaste färg pälsen. Vänta 10 minuter mellan lager av clear-coat. Vänta 24 timmar innan du hanterar bilens yta.