mynewspapers.net

Enkel kemi Science Fair-projekt

Enkel kemi Science Fair-projekt


Syftet med kemi science mässor för barn på dagis hela gymnasiet är att ge eleverna en idé om vad kemi är och hur det fungerar. Kemi handlar om föreningar och delarna och hur de är konstruerade. En vetenskap rättvis gör att eleverna utforska ämnen och undersöka hur de reagerar.

Syra eller bas-Test

Detta test kan illustrera vilka typer av kemikalier är syra och baser. En syra har ett pH-värde lägre än 7 och en bas har ett pH-värde som är större än 7. En lätt science fair projekt idé, kan bestämning visas genom kokning och blötläggning kål lämnar i varmt vatten. Pigment i kål läckan i vattnet och bitarna är separerade. Fyll glasburkar med olika typer av kemikalier såsom vinäger, citronjuice, soda och tvättmedel. Lägg till kål saft varje burk att avgöra om kemikalien är en syra eller bas. Syror kommer att bli vätskan rosa och baser kommer att vända vätskan en blå färg.

Skapa godis molekylstrukturer

Molekyler som består av atomer hålls ihop av en kemisk bindning. Ett lätt science fair-projekt är att skapa molekylära strukturer med olika typer av färgat godis såsom tuggummi droppar. Allt som behövs är 3D-strukturen för en viss kemikalie. Till exempel, om du väljer vatten, finns det två väteatomer och en syreatom. Välja två olika färgade tuggummi droppar, en för väteatomsna och en för syreatomen. Placera gum drop företräder syreatom på en tandpetare med två tuggummi dropparna som representerar väteatomerna i varje ände av syre atom gum drop. För att göra vetenskap projektet mer intressant, skapa flera vattenmolekyler godis och lägga dem i en skål att skapa en skål med vattenmolekyler.

Skapa en Lavalampa

Lavalampor är lampor som är fylld med färgad vätska som flyter och flyttar när lampan slås på. Ett lätt science fair-projekt är att skapa din egen Lavalampa i en burk med vatten, salt, vegetabilisk olja och karamellfärg. Allt som behövs är att fylla en klar glasburk med vatten, en liten mängd olja på toppen, strössel salt och droppar av olika karamellfärg. Följ din egen Lavalampa!

Skapa en kristall

Skapa en kristall för ett science fair projekt med kaliumklorid alun. Kaliumklorid alun löser sig lätt i vatten och kristalliserar till en oktaedriska form. Projektet är enkelt och kräver upplösning en pulveriserad form av kaliumklorid alun i vatten och uppvärmning blandningen tills pulveriserad ämnet löses upp helt. Kristaller bildar på botten med det översta lagret att vara vatten. Ta bort det översta lagret av vatten in i en annan bägare eller burk och låt kristallerna att torka.