mynewspapers.net

Enkel hemmagjord leksaker att göra för småbarn

Enkel hemmagjord leksaker att göra för småbarn


Småbarn är på ett förberedande stadium där spela hjälper lära grundläggande begrepp och idéer. Leker med leksaker är fördelaktigt för småbarn som ett sätt att hjälpa finjustera motoriska färdigheter. Att göra din egen lätt hemgjorda leksaker, istället för att köpa leksaker, fortfarande håller din lilla en aktiv och engagerad.

Trummor

Småbarn älskar att banka på saker. De njuta av ljud och lära sig hur saker fungerar, och en trumma är ett sätt att reda på detta. Ett litet barn kommer snabbt att inse att genom att stryka något ovanpå en trumma eller en provisorisk trumma, ljud görs. Några idéer för att skapa trumma leksaker hemma inkluderar vända över olika grytor och kastruller och tillåter barn att spela bort med hjälp av träskedar. Att göra en mer realistiska trumma, använda klar plast behållarna som har lock och fylla behållarna med varierande vikter av objekt såsom torkade bönor, kulor, sand eller ens okokt ris. Placera locket ovanpå och låt barnet till bang upp som en trumma med en träsked. De olika behållarna, olika vikter och typer av objekt, producera ett annat ljud för varje trumma.

Tamburin

Att hålla temat spela instrument kommer, göra en hemmagjord tamburin för ditt barn att han kan twist, klappa och litegrann tills hans hjärta är innehåll. En hemgjord tamburin i sin enklaste form kan ske med två tunga papperstallrikar och med hjälp av en till huset torrt ris, bönor eller ens metall kullager. Du placerar sedan den andra plattan över toppen av plattan håller de objekt och krampa hela kanten stänga. Du kan lägga till vissa streamers eller band runt kanterna för att dölja häftklamrarna eller helt enkelt göra tamburin finare. Har barnet spela tamburin med musik eller skapa sin egen musik.

Maracas

Maracas är en annan småbarn vänliga leksak eftersom de är enkla att använda. För att göra ett enkelt par maracas själv, få kalebasser med stammar från en livsmedelsbutik eller Bondens marknad. Att insidan av kalebass torka ut så frön dra bort från hinnor. När detta händer, har ditt barn en automatisk maraca som bara måste skakas för att skapa ljud. Om du inte kan vänta för torkningen kalebass, använda ett tomt papper handduk eller toalettpapper rör. Tejpa ena änden ordentligt stängd och fyll den ihåliga delen med torkade bönor, ris eller nötter. Tejpa den andra änden stängd och dekorera utsidan av röret i festlig färger.

Block

Block används av barn för byggnadsverk, att skapa raka linjer eller även bygga en liten knatte version av en genomarbetad borg. Men barn använda block, är grunderna i leksaken desamma. För att göra en egen uppsättning av block, köpa 2-av-2 tum bitar av trä på din lokala hårdvara eller byggnad leverans butik. Köpa några tjocka pluggen stång medan du är där, eftersom inte alla byggstenar måste vara kuber. Skär trä ner till göra block och cylindrar i varierande storlekar, dock hålla alla till en storlek passar för greppa av ditt barn. Sand ner ojämna kanter och måla träklossar, kuber och cylindrar. För att göra leksaken mer pedagogiska, lägga till bokstäver i alfabetet till block.