mynewspapers.net

Enkel hemmagjord damm filter

Enkel hemmagjord damm filter


Bygga enkla hemmagjorda damm filter kan hjälpa till att hålla kostnaderna nere för din bakgård vatten trädgård landskapsplanering project. Lika effektivt som affären modeller, do-it-yourself damm filter ger både biologisk och mekanisk filtrering för att hålla damm vatten klar och frisk.

Material

Rätt material göra hela skillnaden i hemgjord damm filter effektivitet och lätt av byggnad. Börja med en stor plast badkar eller hink med tättslutande lock. Denna behållare kan vara gammaldags i en dränkbar filtreringssystem. Samla olika filter media material som små stenar, plast bollar som wiffle golfbollar eller köpt bio bollar och filter matta eller floss. Material som lös-pack täcke vadd kan användas också. Du behöver också en bit plast skärm. Beroende på utformningen av din damm filter och pump mekanism behöver du också olika slangar och rör, som PVC-rör. Deras bredder och längder beror på storleken på öppningen på pumpen och storleken på din damm.

Konstruktion

Börja med att skära ett stort hål i locket på hink eller plast badkar med en mattkniv. Detta är där vattnet rinner ned i hemgjord damm filter, så det borde vara stor. Noggrant mäta diametern på rör eller slang du bifoga till dammen pumpen och sedan skära ett hål för att det vid sidan av behållaren plast. Detta hål bör vara längst ner på ena sidan. Använda fisk-vänlig fogmassa, exempelvis en ett akvarium, att fästa PVC-rör eller slang i hålet på sidan av filterrutan. Denna slang bör vara lång nog att nå dammen pumpen när den placeras i vatten trädgård. Använd samma tätningsmedlet för att fästa plast skärmen på insidan av locket så det täcker hålet helt.

Ställa in den hemlagade damm Filter

Innan du placerar det enkel hemmagjord damm filtret i dammen, lägga till filtermedia. Börja med ett lager av små stenar några inches tjock. Stenarna bör vara kantiga att upprätthålla bra utrymme mellan dem för vatten att passera genom. Häll de plast wiffle eller bio bollarna i filtret nästa. Detta kommer att ge massor av yta för nyttiga bakterier att växa. Dessa kolonier är avgörande för att ta bort farliga kemikalier som ammoniak från damm vatten. Slutför filtermedia pack med tandtråd, filtrera matta eller täcke vadd. Stäng locket till behållaren ordentligt och bifoga alla slangar eller rör om inte redan har gjort. Sjunka behållaren i en tillgänglig del av vatten trädgård och låt det fylla med vatten helt innan du slår på dammen pumpen att börja dra vatten genom denna enkla, men effektiva, Hemlagad damm filter.