mynewspapers.net

Enheter som kan ändra din röst på en mikrofonJohn Lennon av Beatles, betraktas som en av de bästa sångarna i rock, hatade ljudet av sin egen röst och bedja ständigt producenten George Martin att hitta nya sätt att ändra den. Historien om inspelningen är fylld med utveckling att göra röst låter bättre: rikare, djupare, större-än-livet. Senaste framstegen inom teknik presentera fler alternativ än någonsin för att ändra ljudet av en röst för inspelning eller levande prestanda.

Mikrofoner

Precis som inga två röster är lika, är inte alla mikrofoner skapade lika. Djup, fyllig "radio hallåman" ljud, delvis, skapas med hjälp av mikrofoner för syftet. Mikrofoner (de som är mer känsliga i en eller två riktningar) visar en karakteristisk kallas "proximity-effekten" som förstärker de lägre frekvenserna av röster närmare till mic. Så kan mikrofonen sig samt hur du använder den inverka på det totala ljudet.

Utjämning

Den mest grundläggande förändringen efter mic val och placering är utjämning. Justera specifika frekvenser inte bara kan förbättra en sång, det kan skapa effekter som ljudet av en transistorradio. Vocal effekter kallas "magnetiseringsmaskiner" artificiellt skapa övertoner från den vokala signalen att lysa upp ljudet av sång eller berättarröster.

Tidsbaserade effekter

Eko och reverb är vanliga metoder att ändra ljudet av röster. Capitol Records studio i Hollywood var känd för ljudet av reverb kamrarna de hade byggt i marken. Nuförtiden, digital modellering ger ljudet, men reverb och echo fortfarande alla men universal. En kortvarig echo kan skapa en effekt som kallas "artificiell dubbel tracking" (ADT), vilket ger en illusion av en sångare med sig själv, att skapa en full ljud.

Pitch korrigering

Att vara "auto-trimmad" är på modet idag. Som härrör från programvara algoritmer utvecklats av Antares Audio teknik kallas Auto-Tune, pitch korrigering är tillgänglig i både mjukvara och hårdvara enheter. Konstgjorda harmonisering är också tillgängliga i effekter, skapa två - och tredelade harmoni från en enda röst. Vocorder effekter ta bort pitch från ett sånginsats och göra en mänsklig röst ljud robotic.