mynewspapers.net

Engineered Vs. laminatgolv

Engineered Vs. laminatgolv


När man tittar på hemmaplan golv alternativ under ombyggnad, finns det flera alternativ för villaägare att överväga, inklusive konstruerad trä och laminat golv. Eftersom de är båda prefabricerade, finns det ofta förvirring mellan två produkter. Bakåtkompilerade trä är äkta trä, medan laminat trycks lager av trä inklämt mellan två syntetiska.

Produktens konstruktion

Både utvecklade och laminat golv är prefabricerade. Bakåtkompilerade trä använder en kärna av plywood eller annat billigare trä med ett tunt ytskikt av ädelträ. Plywood kärnan limmas lövträ. Framtagna trägolv come är vanligtvis före färdiga med fukt sigill, till skillnad från traditionella trä. Laminat är gjord av lager av komprimerat trä som har en melamin harts ytskikt och en stabiliserande papper bottenlagret.

Utseende

Trägolv har en rik korn och konsistens. Bakåtkompilerade trägolv har ett lager av äkta trä på toppen, som tillhandahåller utseende många villaägare vill ha från ett trägolv. Laminatgolv bara efterlikna utseendet på äkta trä. Tekniken har gjort många framsteg i laminatgolv så att de ser mer realistiskt, men de fortfarande jämföra inte med äkta trä.

Installation

Villaägare får försöka spara kostnader i hem renoveringar genom att göra arbetet. Laminatgolv har samverkande lager som gör för enkel installation. Många laminatgolv Använd inte lim i installationen, minska röran. Bakåtkompilerade trägolv kan limmas, häftade eller svävade över en befintlig grund. Flytande golv är installerade så lätt som laminatgolv, men krampa och limmade golv är svårare att installera och skapa fler mess.

Hållbarhet

Traditionella trägolv är kända för att blekna och skrapa lätt. Bakåtkompilerade trä golv är mer hållbara än lövträ, men är inte lika bra som laminatgolv. Lagret av trä ovanpå bakåtkompilerade trä är känsliga för blekning, repor och bucklar. Laminat är mer hållbara i det avseendet med hög motståndskraft mot fläckar och bucklor. Både konstruerad och laminat är mottagliga för fuktskador om inte tenderade att omedelbart.

Förväntad livslängd

Livförväntningen av alla golv är mycket beroende av underhåll av ägare. Både golv rengörs enkelt med en kvast och enkel moppning. En fördel som konstruerad trä har jämfört att laminat är att det översta lagret kan slipas och lackeras. När ägarna hand för golv, kan laminat räkna med att ta upp till 20 år, med engineered golv varar mer än 25. Laminat kan vara hälften av kostnaden för bakåtkompilerade trä, vilket gör det ett bra val för den förväntade livslängden.