mynewspapers.net

Engelska limefrukttreesna

Engelska limefrukttreesna


Limefrukttreesna hemma i England är inte citrus-fruktbärande sorten, men lång-levande träd i släktet Tilia, även känd som lindens eller basswood träd. Det finns cirka 30 arter av träd i släktet, men två av de vanligaste i England är Tilia cordata, eller små-blad kalk, och Tilia platyphyllos eller storbladig lime.

Limefrukttreesna som prydnadsträd

Förutom växer naturligt, planteras limefrukttreesna i England ofta som prydnadsträd. Ofta de planteras i rader längs stigar eller vägkanter och deras härdighet och hög tolerans för beskärning innebär de kan skäras tillbaka som behövs för att inte blockera vägen. Dessutom, avger de en behaglig lukt under blomningen som lägger till deras popularitet som prydnadsväxter. En nackdel till engelska limefrukttreesna är den klibbiga "Honungsmelon" som droppar från dem på sommaren.

Limefrukttreesna lång livslängd

Som sequoias av Nordamerika, är limefrukttreesna av England kända för deras förmåga att leva i många år. Ett enskilt träd i Westonbirt, Gloucestershire, tros vara ca 2000 år gamla. Även om limefrukttreesna kan växa så hög som 100 fot lång, är Westonbirt kalk faktiskt en bråkdel av det, på grund av år av beskärning som har uppmuntrat den att växa bred istället för tall.

Medicinska tillämpningar av limefrukttreesna

I traditionell medicin, har bladen och blommorna av limefrukttree använts för att behandla en mängd olika medicinska tillstånd. Deras påstådda lugnande egenskaper har lett till att använda som en behandling för insomnia, ofta tillagas som te. En liknande te har använts för att behandla symtom på luftvägsinfektioner, på grund av rapporter om slemlösande och antiseptiska effekter. Lime tree preparat har också använts matsmältningsfrämjande syfte, ibland med hjälp av den inre barken som bladen och blommorna av anläggningen.

Industriellt bruk av limefrukttreesna

Eftersom trä av limefrukttreesna är ovanligt mjuk och formbar, har det länge använts inom industrin. Objekt som trägolv, skåp och även för elgitarrer organ är gjorda av trä av limefrukttree. På Janka hårdhet skala, används för att mäta hårdheten av trä, har limefrukttrees en rating 410, jämfört med 1,630 för röd tall och 3.220 för ebenholts.