mynewspapers.net

Engelska Cottage Garden planer

Engelska Cottage Garden planer


Om en charmig engelsk cottage garden är en del av visionen för hemmet, kartlägga din design att dra full nytta av begreppet landskap. Från början utvecklat denna typ av trädgård i tomter av smuts kring de enkla stugorna för fattiga arbetstagare på de stora gods i Tudor England. Under århundraden blomstrade trädgård stil bortom ett sätt att komplettera magra matransoner till en fristad för frukt, blommor och blad. Dagens cottage gardens integrera ätbart landskapsplanering med riklig blommor och tysta områden för avkoppling.

Instruktioner

• Utforma ett staket runt din trädgård. Tidig engelsk cottage garden var staket av sten samlades från de omgivande fälten, men en strejkvakt, galler eller twig staket är också godtagbar, och kan vara mer kostnadseffektiva beroende på din plats. Inkludera en trädgård gate med en övergripande berså i dina stängsel planer.

• Identifiera de bästa platserna för din plantering sängar. Starta genom att markera en gräns 2 till 3 fot bred runt insidan av din inhägnaden. Blockera ut utrymmet för en liten gräsmatta. Markera de områden för odling av grönsaker, perenna sängar och en örtagård nära dörren närmast ditt kök. Sängarna kan ha oregelbundna former--faktum som är mest attraktiva-- men ska inte vara större än 6 till 8 fot på någon punkt, vilket gör det lätt att nå och ta hand om växterna.

• Lägg ut trädgård stigar, justerar storleken och formen av plantering sängarna som du skissar i gångarna. Börja med sökvägen från trädgården grinden till ytterdörren, sedan ansluta sökvägar till alla andra dörrar och gräsområdet. Engelsk cottage gardens sökvägar är traditionellt smala, slingrande mellan och runt plantering sängarna, men du kan göra din tillräckligt bred för en skottkärra eller trädgård vagn.

• Välj klassisk engelsk cottage trädgårdsväxter för sängar. Välj uppdaterade hybrider eller sorter bäst lämpad för ditt trädgårdsarbete klimat där det är möjligt att säkerställa din trädgård livslängd och enkelt underhåll. I stället för "brambles," till exempel planera thornless hallon och björnbär växter. Beställa sjukdomsresistenta dwarf fruktträd, sockerärtor bred för intensiv doft och bult-resistenta spenat. Inkludera traditionella perenner som Riddarsporrar, engelska prästkragar och delikat forget-me-nots i trädgården planen. Lämna utrymme för en släktklenod klättring steg nära bersån och antika engelska steg buskar skuggar ljusdunkel läge nära huset.

• Fördela en del av din trädgård budget till användbart, men attraktiva, trädgård tillbehör och möbler. Hitta en trädgård bänk att ställa i ett skuggigt hörn. Välj spaljéer för clematis vinstockar att klättra och en snidad fågelbad att accent en blomma säng. Investera i gjutjärn bord och stolar, perfekt för en utomhus engelsk tebjudning omgiven av din stuga trädgård.