mynewspapers.net

Engelska bröllopsklänningar av 1960-talet

Engelska bröllopsklänningar av 1960-talet


Vintage klänningar verkar vara den "i" sak för svenska brudar. I maj 2010 frågan om "BBC hem och antikviteter Magazine" sprang en sju sidor funktion på vintage-tema bröllop. Om du råkar bo i England eller planerar ett besök, prova och fånga en av deras vintage bröllop mässor. Många av dessa har brud-kappor från olika årtionden inklusive 1960-talet.

Brittisk stil

Brittiska modedesigners påverkades av den "swinging 60-talet" och som inkluderade bröllop klädsel. Brudklänningar varierade från minikjol längder till maxi klänningar. Långa ärmar ersattes med inga ärmar eller trekvarts längd ärmar och långa handskar var slitna med ärmlösa klänningar. En enkel och elegant inredning var på modet. En båge kan bäras på Empire midjan. Mer hippie-style kappor kan prydas med broderade blommor.

Hippie stil

1960-talet introducerade hippierörelsen, som omfattar långa, unstyled hår och hemlines som varierade från mini, midi och maxi längder. Denna typ av brittiska brudklänning kombinerat viktorianska A-line funktioner med empire midjan. Många hade flödar bell ärmar med blomma trim. Blommor skulle bäras i håret och ett halsband av blommor kan bäras för att pryda klänningen. Långa slöjor tillverkad av ren netto med spets fästes tillbaka axeln.

Tulpan klänning

En tulpan klänning var en typisk engelsk 1960-talet brudklänning. Det bars ofta några inches ovanför knät, ärmlös och hade en hög scoop urringning. Det hade en linning och var mycket enkel och elegant utan spets eller pärlor. Detta kallades en tulpan klänning eftersom nederkant hälften av det var avsedd att replikera en uppochnervänd öppen tulpan.

Brittiska Pop Star Look

Många brudklänningar på 1960-talet emulerade den brittiska popstjärna utseendet. En typisk brudklänning i denna stil skulle vara ett tätt monterade vanlig satin klänning några inches ovanför knät med inga ärmar och en hög urringning. Klänningen skulle sedan täckas med vit spets jacka som täcker det nästan cape-liknande, med tre-inkvartera-längd ärmar. Det skulle täcka klänningen och om två eller tre inches längre än klänningen under. Håret skulle bäras högt på huvudet med några vita blommor.