mynewspapers.net

En vetenskap projekt: Jord provtagning för mikroorganismerJorden är faktiskt levande med små organismer (mikroflora) som svampar, bakterier, actinomycetes och alger samt leddjur, som hoppstjärtar, tusenfotingar, spindlar, kvalster och skalbaggar. En femtedel av en tesked av jord kan innehålla mer än 100 miljoner bakterier, 1 miljon actinomycetes och 100.000 svampar och en enda kvadrat gården av jord innehåller 500 till 200 000 leddjur. Dessa organismer är ansvariga för naturliga händelser som nedbrytning, mineralisering och bryta ner föroreningar och gifter. Även om vissa mikroorganismer är parasiter, spelar andra en roll i kampen mot skadedjur, sjukdomar och ogräs.

Vad du vill seMarklevande organismer kan delas in i två grupper: djur (djur) och växter (flora). Makro-organismer är större än 2,0 mm i diameter, meso-organismer är 0,2 till 2,0 mm i diameter och mikroorganismer är mindre än 0,2 mm. Mikroorganismer kräver observatören att använda ett förstoringsglas eller Mikroskop. Ösa lite trädgårdsjord med en murslev och sprida ut på ett pappersark. Inspektera smuts för förekomst av insekter som maskar, skalbaggar, myror, spindlar, kvalster, tusenfotingar och tusenfotingar.

Under förstoringsglaset

En vetenskap projekt: Jord provtagning för mikroorganismer


Jord kan undersökas på olika grad av förstoring. Ta en petriskål och lager med agar. Ta ett prov av jord, sprida tunt över en glasplatta mikroskopet och sedan sprida provet över agar. Vid 10 x förstoring; makrofauna, såsom daggmaskar, skalbaggar och myror är synliga och vilken struktur av mineralhalt i marken.

Under mikroskopet

Vid 50 gångers förstoring, mesofauna (collembola, kvalster) blir synliga, liksom partiklar av silt eller sand-stora korn. Ruttnande växtmaterial kommer att bli synliga. Vid 100 x--kan 200 x förstoring, mikrofauna--som encelliga protozoer, kvalster, nematoder--silvrig wormlike varelser, insekt larv, rotifers--ses. På 1000 x förstoring, bakterier, actinomycetes är svampar och även virus synliga, liksom mycorrhizae svampen, som hjälper växter absorbera näringsämnen genom sina rötter.

Svällning leddjur

Göra en fallgrop fälla för att fånga stora leddjur, genom att sjunka en behållare, till exempel en yoghurt cup i marken. Hålla rim nivå med markytan. Täcka behållaren, för att hålla regnet och häll i 1/2 tum av icke-farligt frostskyddsvätska att bevara varelser. Efter en vecka, bör du ha mark varelser att visa i din fälla. För mindre leddjur, placera en 1/4-tums styv tråd skärm i botten av en tratt, görs från botten av en plast läsk flaska. Hälften Fyll tratten med jord, och avbryta det över en kopp med lite kylarvätska eller etylalkohol i botten som konserveringsmedel. Placera en ljuskälla några inches över jorden till corral organismerna från smutsa, i koppen. Lämna ljuset på i 3 dagar att torka ut jorden. Häll alkoholen i en flat tallrik. Använda ett förstoringsglas för att undersöka organismerna.