mynewspapers.net

En riktig lyft tekniker för att hjälpa äldre

En riktig lyft tekniker för att hjälpa äldre


Som ni ålder musklerna försvagas och benen blir sprött. Denna kombination kan göra det svårt att slutföra dagliga aktiviteter som promenader, sitta och komma ur sängen. Äldre vuxna rädsla faller eftersom ett fall kan innebära att sitta fast tills hjälp anländer-- eller en allvarligare skada. Att veta rätt lyftande teknik för äldre hjälper äldre vuxna och deras nära och kära att bibehålla livskvaliteten och säkert.

Lyfta från golvet

När en äldre person faller till golvet, är det bäst att komma dem till sittande ställning först. Använda oavsett säker rekvisita du har tillgängliga. Med andra ord om en robust bord eller en stol är i närheten eller en rullator eller rullstol används regelbundet, kan detta vara till hjälp. Dock se till att området är säker och enheten kommer inte att flytta oväntat. Har inte dem stå upp på en kasta matta eller Använd en stol med hjul. Om inga enheter kan användas, måste sätta individen i framstupa sidoläge--personen vara om på hans vänstra sida, höger sida om det är svagare. Placera honom med armen utsträckt på marken och stödja hans huvud. Hjälpa honom böja sina knän. Placera höger arm framför kroppen med handflatan nedåt nära bröstet. Be personen att hjälpa skjuta sig upp till sittande ställning medan du hjälpa till eller om det är lättare att få på alla fyra på knän och händer. Från alla fyra, kan personen lyfta höfter och skinkor högre. Du kan sätta händerna runt personens midja att hjälpa dem att lyfta till upprätt läge.

Lyft i sittande

För att komma från sittande till stående blir svårare om den äldre personen på golvet eller sitter på en låg stol eller bänk. Från golvet, lägga personens händer på golvet på vänster sida av kroppen. Placera sedan personens högra foten på golvet med eller utan ett böjt knä. Be personen att skifta hans vikt så han kan sätta på vänster knä på marken och höger fot på marken. Använda momentum för att lyfta personen från knästående på ett knä till ett utfall position med ena foten framför den andra och sedan till stående. Om personen som sitter i en stol, har den person som använder armarna för att driva upp. När du gör detta, står framför honom och lade händerna på dina axlar. Circle armarna runt hans midja, lås dem tillsammans bakom hans rygg och försiktigt lyfta honom.

Lyfta från sängen

För att få någon från säng till en rullstol, kan du behöva ge bistånd. Lägga en arm runt henne tillbaka och en under hennes ben. Att svinga benen runt för att dingla vid sidan av sängen och flytta över hennes övre kropp så att hon är nära kanten av sängen. För att sätta personen i sängen, så de samma riktningarna i omvänt.

I allmänhet

Komma nära personen så att du kan stödja honom om han faller när hjälpa en äldre person. Håll benen i ett stabilt utfall position eller åtminstone med benen isär snarare än precis intill varandra. Se till att du bär stödjande skor. Hålla din hållning i anpassningen, pivot och undvika att vrida - du är inte så starka när ryggraden är vriden. Titta på att ditt huvud och hals bo i anpassningen och använda en lyftande bälte om det behövs. Be om hjälp om du inte känner mig tillräckligt starka för att slutföra aktiviteten.