mynewspapers.net

En piraya kostSom allätare äter pirayor någon mat källa tillgängliga. Som ett resultat, har pirayor en mycket varierad kost, som består av allt från frukt och grönsaker till andra fisk, och även människor. En piraya kost ändras med åldern.

Unga pirayor

Medan de inte kan äta så många olika typer av mat som vuxna, består kosten för unga pirayor fortfarande av en mängd olika livsmedel. Nykläckta iranhas förbrukar normalt olika frukter, växter och små kräftdjur.

Vuxen Pirahnas

Vuxen pirayor jagar i grupper som kallas Stim som normalt äter fenor och köttet av andra fiskar. De tenderar att äta ett djur lever och äter även medlemmar av deras shoals medan attackerande bytesdjur. Pirayor har varit kända för att äta sjukt nötkreatur som sticker huvudet i vatten att dricka, unga fåglar som faller från träd och även sina egna ungar.

Sällskapsdjur pirayor

En sällskapsdjur piraya kost härmar idealiskt för pirayorna naturlig kost. I naturen består kosten oftast av andra stora fiskar; frysta eller bearbetade fisk ger samma näring. Ibland, äter de på en stor slaktkropp av ett djur eller grönsaker. Grönsaker, därför erbjuds ibland.