mynewspapers.net

En marknadsplan för ett gym

En marknadsplan för ett gym


En marknadsplan är ett skriftligt dokument som beskriver de PR-aktiviteterna för ditt företag. Träningsanläggningar, samt gym, kan med en marknadsplan hjälpa dig att locka fler medlemmar till din verksamhet. Stora gym har planer som kan omfatta upp till 100 sidor. Oavsett storleken på din plan, se till att det täcker ett helt år, och tydligt kommunicerar din marknadsföring mål och syften.

Sammanfattning

I den första delen av din marknads planen, ge en kort översikt över ditt gym och beskriva din marknadsföring mål. Dessa bör vara kortfattat och mätbara. Till exempel "Öka web försäljning av proteintillskott med 15 procent under tredje kvartalet" eller "Använd direkt marknadsföring registrera 20 nya medlemmar genom juli 2011".

Marketing Mix

Marknadsmixen innehåller "Fyra Ps" av marknadsföring: produkt, Pris, plats och marknadsföring. Först lista typerna av fitnessprodukter och tjänster du erbjuder på ditt gym. Till exempel "20 state-of-the-art löpband," "2,000-square-foot tyngdlyftning område" "made-to-order protein shakes" och "ett komplett sortiment av fitness apparel." Sedan Beskriv centrets placering och layout. Nästa, lista priset för dina produkter och tjänster, till exempel medlemskap priser, personlig Träningsavgifter och träning klasser. Avslutningsvis beskriva PR taktik du planerar att använda för att marknadsföra ditt gym.

Målgrupp

Målgruppen för ditt företag är den grupp av kunder du vill fokusera på. Är de generellt äldre eller yngre? Vilka typer av motion gillar de? Vad motiverar dem? Forskning din marknadssegment genom att noggrant Observera kunderna som kommer till ditt gym. Sedan, utföra online-sökningar genom att skriva in nyckelord som "gym demografi," "gym forskning" och "health club mål marknaden." Beskriver en eller flera marknadssegment och inkluderar demografiska och livsstil information om dessa marknader.

Marknadsföring taktik

Beskriva den marknadsföring taktik du listade i avsnittet marketing mix i detalj. Till exempel säga något liknande, "Vi planerar att genomföra en direkt-post kampanj under första kvartalet nästa år som kommer att rikta 1 000 män och kvinnor mellan 20 och 30 som bor inom en fem mil närhet av våra gym." Eller, "Vi har budgeterat £1,625 för en reklamkampanj som vi hoppas kommer att hjälpa uppnå vårt mål att öka antalet unika besökare på vår hemsida med 25 procent nästa år."