mynewspapers.net

En lista över växter hemma i Australien

En lista över växter hemma i Australien


Den inhemska floran av Australien är ingenting om inte givmilda--mer än 25 000 arter av växter och träd växa på kontinenten. De olika miljöerna som australiska landskap--regnskogen, öknen, hedar och ängen--diktera där flora är vanligast. Arter som kör allt från fantastiskt att giftiga, men alla tjänar ett speciellt syfte och är unikt australisk.

Träd

Baobab kallas "upp och ner" trädet i Afrika eftersom grenarna ser ut som trädrötter. En berömd baobab träd ligger i Derby och var en gång användes som ett provisorium fängelse. En annan intressant träd är Idiospermum. Det är ett blommande träd och troddes vara utdöd i miljontals år tills en hittades i området Daintree efter kor det dött av att äta frön. Mangrove är ett speciellt träd som kan överleva i saltvatten. De är mycket viktigt att botten av näringskedjan och har ett direkt resultat på kvantitet och kvalitet av fisk i havet. Pinsammaste trädet kallas ett "svidande träd", eller Gympie Gympie. En kemikalie från hårstrån som täcker växten pinnen på huden om bladen är beröring kan orsaka smärta i månader. Det är klokt att undvika dessa träd till varje pris.

Eukalyptusträd

Tuggummi träd (eukalyptusträd), kallas så eftersom de utsöndrar en klibbig, tuggummi-liknande substans från deras stammar, är den mest synliga av australiska flora. De finns överallt i Australien med undantag av regnskogen. Den eukalyptusträd blad innehåller doftande oljor. Därför ses grenar till salu i butiker för crafting ändamål. Blommorna på trädet innehåller nektar och är viktiga för honungsproduktionen. Eukalyptusträd används också i byggnad, medicin, möbler och papper.

Melaleuca

Det finns över 200 arter av Melaleuca, en vintergrön buske hittade längs vattenvägar och intilliggande swampland och även i australiska parker. Fåglar och fladdermöss är attraherad Melaleuca. De större sorterna är kända som paperbarks på grund av deras tunna bålen material. de mindre som kallas honung myrten eller punk träd. Det mest vet Melaleuca Ti trädet, som ger tea tree olja. Detta eterisk olja används kommersiellt i aktuella objekt allt från antibiotika till tvål och rengöringsmedel. Paperbark var ofta används av de australiensiska aboriginerna och idag används internationellt i många wellness produkter.

Waratah

Om du letar efter kluster av blommor med en ljus röd nyans, är den australiska Waratah svaret. Dessa blommor har liten eller ingen doft men är mycket attraktiv för fåglar på grund av deras levande färg (se bilden ovan). De är populära trädgård invånare i Australien men kan också hittas i regnskogar som Bush. På grund av dess härdighet i området antog New South Wales Waratah som sin blommiga emblem 1962. (Se referens 1.)

Slör

Slör kan hittas i nästan alla delar av Australien. Deras blommorna är antingen grupperade gillar pom poms eller är lång och cylindrisk. Men i konkurrens med Waratah för en spell, blev den gyllene Wattle blommig symbolen för australiska patriotism 1988. (Se referens 2). Wattle nationaldag är den 1 September och firas i hela Australien för sin mångfald (över 1000 arter).