mynewspapers.net

En lista över olika typer av danser för 2000-talet2000-talet kännetecknas av en mängd olika danser, som härrör från en mångfald av genrer. Från rap låtar som dikterar danssteg till sofistikerad klassisk balett, har modern dans en mängd manifestationer. Alla moderna dansen flyttar bygga på de traditionella dansen tropes av 1900-talet genom att innovativt och kreativt element till befintliga idéer.

Hip-Hop drag

Några av anmärkningsvärda hip-hop dans GRILLER i början 2000-talet är "Toot det och starta det," "Dougie," "Lära mig hur till Jerk," "Stanky ben," "Crank Dat," "Cupid Shuffle," "Kyckling nudelsoppa," "Du är en Jerk" (en variant av "Lära mig hur till Jerk"), "Pop, låsa, släpp den," "Lean Wit It, Rock Wit It," "Walk It Out," "Två steg", "Rock Yo höfter ""Shoulder Lean"och"Det Goin Down." Dessa representerar dödade av hip-hop rörelser som var populariserades av olika grupper eller musikvideor.

Pop danssteg

En matris med hiphop låtar är avsedda att vara instruktions dans ballader, representerar många pop danssteg konstnärliga tolkningar av musiken, som får eller inte får duplicerbart för icke-professionella. Metro Area "Miura," till exempel skildrar en boogie och funk fusion dansstil som skildrar en massa traditionella 1980-talet musikaliska troper. Andra pop-inspirerade danser finns powerballad av "In the Galaxy" av Midnight Juggernauts, "Let's Ride" drivande piano rörelser av Gonzales och energiskt skrikande ljudet av "Ex-älskare" av Friendly bränder.

Break dancing

Break dans, hip-hop inspirerade serie danssteg som uppstod på 1980-talet, fortsatte för att fortskrida under 2000-talet med nya rörelser och tekniker. I synnerhet vissa former av paus dancing som utnyttjar balett, jazz och kampsport har slagit rot i vissa stadsområden, som Austin, Texas. Dessa former av paus dancing arbeta med tre grundläggande drag: björnen, krabba och apan. Dessa tre drag utgör grunden för den nya vågen av paus dancing.

Klassisk dans

Klassisk balett och andra klassiska former av dans har sett väckelser i det 21 århundradet, som använder moderna tekniska element för att komplettera den relativt gammalt dansform. Till exempel i 2010 släppte i Los Angeles balett sin nya dans-serien kallas "New Wave LA," som utforskar den svåra situationen för två älskande i mitt tekniska och situationsanpassat förvirring. Andra dance nyheter i början av 2000 talet inkluderar också återupplivandet av vissa förlorade former, såsom tap dancing. I New York 2010, till exempel dans Savion Glover nyaste Visa väckte uppmärksamhet tillbaka till tap dancing.