mynewspapers.net

En lista av snabba kolhydrater

En lista av snabba kolhydrater


Många tror att kolhydrater är alla lika. Men enligt en artikel i Psychology Today, kolhydrater faktiskt kategoriseras in i två grupper: snabb och långsam. Artikeln förklarar att olika typer av kolhydrater har sin egen effekt på den mänskliga kroppen, så det är viktigt att urskilja mellan de två typerna. Att veta skillnaden mellan snabba och långsamma kolhydrater kan hjälpa individer att övervaka sin kost, sköta deras hälsobehov och även förbättra viktminskning.

Vitt bröd

Vitt bröd är en populär skyldige i kategorin snabba kolhydrater. Psykologin säger idag "bearbetade livsmedel som innehåller raffinerat socker och vitt mjöl är snabba kolhydrater." Vitt bröd är, naturligtvis, gjord av vitt mjöl, som har lågt näringsvärde. Vitt mjöl i bröd orsakar en blodsocker stegring, som kan vara till nytta för idrottare som kommer att spela i en Sportspel, eller för människor som vill få en snabb energikick. Det är dock inte användbar för personer som är inaktiva eller stillasittande, för om dessa kolhydrater inte bränns snabbt, kroppen kommer att konvertera och spara dem till fett. Ett annat problem med vitt bröd är att den energi som människor få från det inte är länge varar, så laddtrycket kommer komma och gå snabbt, orsakar individer att känna sig hungrig igen.

Bakad potatis

Bakad potatis är höga på glykemiskt index, vilket innebär att de är snabba kolhydrater. Mayo Clinic förklarar att GI är ett sätt att mäta hur vissa livsmedel (främst kolhydrater) påverkar blodsockret. Mat med hög GI skala menar de höja blodsockret, medan låg GI livsmedel är mer stadigt bryts i kroppen. Enligt Mayo Clinic, bakad potatis utbud i den "70 och upp" kategori av GI, vilket innebär bakad potatis ger människor en snabb påfyllning eller tanka, men inte klarar fullheten särskilt länge. Mättnadskänsla förlängs med livsmedel som är lägre på GI, känd som långsamma kolhydrater, som inkluderar fiberrika livsmedel. Även när bakad potatis är skinn och slätt (håll smör och salt, please!), deras sammansättning är fortfarande hög på GI.

Godis

Socker är snabba kolhydrater, så om det slutliga målet är att upprätthålla en låg GI kost, hålla sig borta från kakor, godis, kakor och andra sötsaker. Andra typer av livsmedel innehåller socker, som konsumenterna kanske inte känner till om inte de läsa etiketterna förpackningar och ingrediens. Flingor, juice, muffins och pannkakor är exempel på livsmedel som kan innehålla höga halter av raffinerat socker. Enligt Medline Plus, raffinerat socker är kända som tomma kalorier eftersom de inte erbjuder näringsämnen, såsom vitaminer och mineraler. Ett hälsosammare alternativ är att äta livsmedel som är naturligt sötad, exempelvis frukt.