mynewspapers.net

En kost för idrottsprestationer

En kost för idrottsprestationer


Topprestanda kommer inte från en snabbmat hamburgare. Om du vill få ut mesta möjliga av din dagliga motion rutin och se förbättring i prestanda eller en minskning av din vikt, har du bränsle din kropp korrekt. Varje komponent i livsmedel spelar en annan roll i bränslepåfyllning och underhålla din kropp, så äta rätt mängder kolhydrater, proteiner och fett är viktigt att tillåta din kropp att utföra och återhämta sig efter ett träningspass idealiskt.

Kolhydrater

Kolhydrater är det bränsle som kroppen utför bäst, metaboliserande in glykogen att ge energi. Idrottare bör ägna 55 till 60 procent av deras kaloriintaget till kolhydrater varje dag, enligt den amerikanska presidentens rådet på fysisk kondition och sport.

Proteiner

Proteiner kan konverteras till energi när kolhydrater inte är tillgängliga men också ge aminosyrorna för att bygga muskler och reparera vävnad efter träning. Omkring 15 till 18 procent av dina kalorier bör komma från protein. Som en allmän regel bör idrottare konsumerar 1.2 och 1.4g protein per kg kroppsvikt varje dag, enligt Nevada boxning kommissionen. Eftersom kroppen behöver vatten för att spola kväve skapad från metaboliserande protein, kan idrottare som äter för mycket protein lida av mild uttorkning.

Fetter

Resterande 27 till 30 procent av dina kalorier bör komma från fett, enligt presidentens rådet på fysisk kondition och sport. Ungefär hälften kroppens energibehov tillhandahålls av fetter och fettlösliga vitaminer--A, D och E--behöver fett smälts och bearbetas av kroppen.

Vatten

Mellan 55 och 70 procent av din kropp vikt kommer från vatten, enligt presidentens rådet på fysisk kondition och sport, och när du svettas under aktivitet, du förlorar delar av att vatten. Återfuktande är viktigt, och när du arbetar för mer än 90 minuter, du kanske bättre om du dricker en sportdryck som ger kolhydrater tillsammans med vatten.

Före tävlingen måltider

Även om du bör alltid sträva efter en balanserad kost, är äta en välplanerad middag innan en händelse av yttersta vikt. Även om uthållighetsidrottare som tävlar i händelser som kräver kontinuerlig verksamhet för mer än en och en halv timme kan "carbo-load," eller äta stora mängder av kolhydrater under två eller tre dagar innan en händelse, de flesta idrottare behöver inte en butik av glykogen i musklerna att prestera på sin topp. Vissa idrottsmän greppa ett uppsving av kolhydrater genom att äta sockerhaltiga livsmedel ca 30 minuter före starten av deras händelse. Vissa studier visar detta kan försämra prestanda, även om presidentens rådet hävdar en socker-förstärkt mellanmål 30 minuter före konkurrensen (det tar en halvtimme för socker ange ditt blodomlopp) kan förbättra prestanda.