mynewspapers.net

En komplett Guide till Carb räknar

En komplett Guide till Carb räknar


American Diabetes Association (ADA) lagt ut dess första upplagan av en "komplett Guide till Carb räknar" 2001, och en andra upplaga följde 2004. Guiden beskriver hur människor, särskilt diabetiker, kan hantera deras blodsocker nivåer genom rätt kost. Hantera dessa nivåer är nödvändigt eftersom om de blir för hög, hyperglykemi inträffar, utlöser yrsel, skakningar, svettningar och flera andra symtom; om blodglukos nivåerna är för låga, uppstår hypoglykemi, utlösa ökad törst och täta urinträngningar.

Processen

Ansluter sig till ADA'S carb-räkna guide kräver att du räkna alla kolhydrater--i gram--som du konsumerar vid varje måltid och att du håller din totala kolhydrater konsumtion inom ett visst intervall. När människor konsumerar och smälta kolhydrater, konvertera sina kroppar kolhydraterna till socker glukos. Carb räknar gör det möjligt för människor att hålla reda på glukos-produktionsprocessen, som kan förhindra att diabetiker blir hypoglykemiska eller hyperglykemiska.

Rekommenderade mängder

Som ADA anteckningar, bör personer med diabetes rådgöra med hälso-och sjukvårdspersonal före inställningsområde en kolhydrater-konsumtion, eftersom detta intervall bör avspegla en persons kroppsstorlek, medicinering regim och andra personliga specifikationer. Dock är en typisk kolhydrater-konsumtion för en carb räknare mellan 45 och 60 g kolhydrater per måltid. När en person är bekant med mängden kolhydrater han bör konsumera vid varje måltid, kan han börja mat-valet och portionsfördelning process.

Livsmedelsmärkningen

ADA betonar vikten av att titta på mat etiketter när carb räknar, som den näringsmässiga information de lista kommer att hjälpa avgöra hur mycket av ett livsmedel en person bör äta. De två viktigaste näring fakta för carb räknar betjänar storlek och gram totala kolhydrater. Beroende på mängden av ett visst livsmedel du vill äta, kan du behöva dela upp eller multiplicera de totala kolhydraterna för att få en korrekt räkna. Exempelvis om en påse med kakor har en portion av två med 20 g kolhydrater, äta fyra kakor kommer att driva antalet kolhydrater till 40 g.

Gram Guide

När livsmedelsmärkningen är inte tillgänglig, sådan som när du äter på en restaurang, ADA rekommenderar att föra en kolhydrater guide, som ger kolhydrater-belopp approximationer för mat. ADA använder 15 g som en gemensam referensram. Till exempel en skiva bröd, en liten bit frukt, en halv kopp bönor, en tredjedel kopp pasta och sex kyckling nuggets har ca 15 g kolhydrater.

Protein och fett

ADA betonar också vikten av proteiner och fetter och andra när carb räknar, som de är avgörande för att upprätthålla en balanserad och hälsosam kost som är rik på näringsämnen. Enligt Institute of Medicine, bör vuxna få mellan 10 och 35 procent av deras kaloriintaget från protein, mellan 20 och 35 procent från fett och mellan 45 och 65 procent från kolhydrater.