mynewspapers.net

En jämförelse av leksak tekopp Pomeranians

En jämförelse av leksak tekopp Pomeranians


Varken den amerikanska hundkojaklubban eller den brittiska Kennelklubben erkänner leksak teacup Pomeranian som en separat eller distinkt ras från pommerska. Pomeranians tillhöra gruppen leksak hund. Ägare som väljer en liten hund annonseras som en ficka tekopp Pom omedvetet kan stödja en oetiska praxis som använder försäljning jippon.

Historia

Den Pomeranian härstammar från de större slädhundarna i regionen Pomeranian i Europa. Det som började som en slädhund utvecklats till en liten knähund som passar en familj livsstil och kanske fungera som en statussymbol. En förmögen klass av européer, inklusive drottning Victoria, främjat ett avelsprogram på 1880-talet som produceras en mindre hund med längre päls. Den moderna Pomeranian sport en kompakt kropp med plumelike svans som ligger över ryggen och på sidan.

Avel

Undvika uppfödare som avsiktligt producerade små Poms. I motsats till rasens kan standard Pom, miniatyr hunden från ett oetiskt uppfödare ha bloodlines två "runt" hundar. Välj avel som producerar diminutiv valpar inte motivera ett högre pris eller hävdar att en speciell ras. En seriös uppfödare inte främja miniatyr, tekopp eller pocket tekopp Pom försäljning.

Utseende

Den amerikanska Pomeranian rasen standarden anger ett viktintervall från 1,36 till 3,18 kg. Ringen skulle inte tillåta en hund med en lägre vikt. En vuxen Pom står 8-11 inches hög vid manken. En robust, frisk hund har ett foxlike huvud, medelstora ögon och ett alert uttryck. Pom sport en kappa som fäller lite. Pälsen färger är brun, svart, bäver, apelsin, grädde blå, vitt parti-färg. En ruff av hår bildar på rygg och nacke. Kompakt kropp apparaten på små fötter har en flytande rörelser.

Hälsa

En Pomeranian med låg vikt få hälsoproblem. Underviktiga hundar kan drabbas av hypoglykemi, en låg koncentration i den energikälla som kallas glukos. Patellar vrickning, en ärftlig sjukdom, gör Pom knäskålen glida. Entropion, ett annat ärftliga problem, orsakar gränsa av ögonlocket att vända mot ögongloben. Sår och ärrbildning på hornhinnan kan försämra vision. Andra hälsoproblem är underutvecklad organ, sköldkörtelproblem och risk för interna och externa infektioner.

Vård

A ras standard Pomeranian, full av energi, gillar långa promenader och lek med andra hundar. Däremot mer diminutiv Pom behöver kortare promenader och undviker lek med större hundar. Mindre, mer känsliga hunden måste hålla sig varm. Var noga med för att plocka upp din Pom försiktigt. Medan den mer robusta hunden kan bo ensam i timmar, behöver den mindre Pom mer mänsklig interaktion. Hålla hundmat ute och inkluderar en Vattenautomat. Träna hunden på morgonen. Ordna en hund walker eller någon att kolla på den mindre hunden vid lunchtid.