mynewspapers.net

En handledning om ruggig prisdifferentierade kjolar

En handledning om ruggig prisdifferentierade kjolar


Ruggig prisdifferentierade kjolar är lätt att bära och en casual look under varmare månader. De blev populära under 1970-talet bonde-stil trend, och på grund av sin mångsidighet, de har hållits en garderob krampa för många kvinnor. Dessa kjolar är relativt enkla att göra, även om beräkning av tier bredder och längder kan vara svårt. Lyckligtvis, en mängd formler och automatisk räknare finns tillgängliga på Internet för just detta ändamål. Differentierad kjol kräver inte avancerad sömnad färdigheter och kan sys i ett par timmar.

Instruktioner

• Ta mätningar. Mät midjan och den ungefärliga längden på kjolen. Höft mått kommer allmänt ingen roll för denna kjol stil, så det inte figursydd.

• Skär tyget. Skär remsor av tyg för varje nivå. Varje remsa av tyg bör vara ungefär samma bredd. Till exempel, om du vill ha en kjol som är 20 inches lång, skär fem remsor av tyg som är cirka 6,5 inches bred, som du kommer att behöva redogöra för fållar och söm utsläppsrätter. Toppskiktet bör vara 10 inches längre än midjemått, och varje efterföljande tier bör öka med minst 7 inches över den gamla.

• Sy en elastisk fodral. I remsan för toppskiktet, vik bara över 1/2-tums av tyg, tryck, vik över igen, tryck, nåla fast och sy. Infoga elastiska efter kjolen har varit ihop helt.

• Ös de återstående nivåerna. Med den bredaste tråckla stygn på din maskin, sy en rak linje överst på en tier 1/4-tums från kanten av tyget. Dra i trådar på vardera sidan av nivån att samlas för att matcha mätning av nivå ovan. Samla ihop tyget jämnt över trådarna. Upprepa för varje nivå.

• Pin-nivåer och sy. Med fel sidor av tyget inför varandra, pin den andra nivån till först. Stift samlade kanten på varje nivå i nivån ovanför den ungathered kant. Sy, lämnar minst en 5/8-tums sömsmån. Upprepa för varje efterföljande tier.

• Hem den nedre nivån. Slå på minst 1/4-tums av tyg till fel sida och tryck på. Slå igen och tryck på. Nåla fast fållen och sy.

• Sy tillbaka sömmen. Med fel sidor av tyget av kjolen vända mot varandra, pin tillbaka sömmen och sy, försiktigt så att inte sy den elastiska fodral tillsammans.

• Sätt in elastiska. Mäta elastiska till bärarens midja mått och Lägg till minst en tum för komfort. Fäst en säkerhetsnål till ena änden av elastiska och arbetet runt linningen på kjolen. Sy ändarna av elastiska tillsammans, överlappande av 1/2 tum. Med hjälp av en nål och tråd, sy den elastiska fodral stängd.