mynewspapers.net

En hälsosam och billig kost plan

En hälsosam och billig kost plan


Många människor som vill leva ett sundare livsstil hit en hake i form av deras mat budget. Lära sig att designa en hälsosam kost plan utan att bryta banken är en nödvändig färdighet som kan ge stor utdelning i form av färre medicinska problem. Ta reda på lite fakta om utforma en hälsosam, billiga dietplan, till exempel, vad att inkludera, vad att utesluta och vad man ska se upp för på din väg till en hälsosammare livsstil.

Identifiering

En välbalanserad kost ger kroppen energi och näring den behöver att hålla sig frisk. Konsumera en mängd olika livsmedel från var och en av de viktigaste livsmedelsgrupper--mejeriprodukter, kött och bönor, hjälper frukt, grönsaker och spannmål--varje dag dig att möta dina näringsbehov utan att överskjutande belopp av några specifika näringsämnen. Som regel begränsar ditt dagliga intag av mättat fett, transfett, kolesterol och bearbetade livsmedel hög i salt eller socker kan hjälpa till att skära ner på överdrivna utgifter samtidigt förbättra din hälsa.

Typer

Frukostflingor, köttprodukter och drycker är stora budget-busters när det gäller friska, prisvärda matvanor. Att vara bekant med billiga alternativ kan spara pengar och samtidigt förbättra din hälsa. Innan du når för att rutan dyra hela korn spannmål, överväga fördelarna med havre. Lastade med lösliga fibrer, Havre är notoriskt billigt och ge en rejäl dos av hela korn utan att lägga till en massa kalorier eller fett i din kost. Istället för att ha en hamburgare till lunch, välja en budget-vänlig bönsallad. Enligt amerikanska torra bönor rådet är bönor en fettfri och kolesterol-fri proteinkälla som är också rik på fibrer, folsyra och antioxidanter. Och när det gäller återfuktning, drycker som cola och alkohol kan inte konkurrera med vatten. Inte bara är vatten som är fritt, men det spelar också en viktig roll för att främja din hälsa genom att transportera näringsämnen till kroppens celler.

Tidsram

Maximera dina chanser att lyckas efter din billig, hälsosam dietplan av att vara proaktiv. Kocken Susan Irby, författare till en sparsam kokbok, föreslår planera dina måltider för att hålla dig på målet med friska, billig mat. Sitta ner en gång varje vecka att träna din meny. Försök vara så detaljerade som möjligt med varje måltid, och se till att du inkluderar ett sortiment av livsmedel från de olika livsmedelsgrupper.

Överväganden

Även äta ute ger en trevlig paus från banala dagliga matlagning hemma, kan det också förstöra både din budget och din midja. Äta ute, men göra det klokt. Som regel begränsa dina restaurangbesök på en gång varje två eller fyra veckor. När du går ut på stan, titta på dina portionsstorlekar. Tror på att beställa en aptitretare som din huvudmåltid. Om du väljer att spendera pengar på en fullstor varmrätt, bör du spara hälften av den för att ta med hem, så du kan njuta av det en annan dag som en huvudmåltid.

Effekter

Aldrig hoppa över måltider i ett försök att gå ner i vikt eller spara pengar. Inte bara gör det sakta ner din ämnesomsättning--slutligen försvårar viktminskning-- men det kunde också ställa kroppen upp för potentiella hälsoproblem genom att begränsa ditt näringsintag. Maximera effekterna av din friska, billig kost genom att göra en extra ansträngning att motion i din dagliga rutin. Som lite som 30 minuter aerobisk aktivitet varje dag, såsom promenader eller joggning, kan hjälpa dig gå ner i vikt och förbättra muskel tonen som förhindrar sjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar, enligt American Heart Association.