mynewspapers.net

En framgångsrik diet gå ner i vikt

En framgångsrik diet gå ner i vikt


På dess mest grundläggande nivån, viktminskning är en enkel sak att matematik: om du bränna mer kalorier än du tar i, du kommer att förlora vikt. Enligt certifierad personlig tränare och nutrition konsult Shauna Labelle ansvarar kost för allt från 70 till 90 procent av ändringarna i din kropp, och motion konton för resten. En viktminskning diet kan ta många former, men mest framgångsrika föda innehåller flera grundläggande trossatser.

Dietary beteende

Enligt en studie från 2006 i den "International Journal av beteendemässiga kost och fysisk aktivitet", ungefär 31 procent av människor som börjar en viktminskning diet förlorar deras önskad mängd vikt och behålla den under en längre tid. Studien visade att de som var framgångsrika planerade måltider, spårade kalorier, vägde själva, spårade fettintag och mäts deras portioner oftare än de som misslyckades. Studien drog slutsatsen att, utöver dessa framgångsrika strategier, lägga 30 eller fler minuter daglig motion eller fysisk aktivitet var också viktigt för vikt förlust underhåll.

Brett synsätt

Interna och externa motiverande faktorer är också nyckeln till en framgångsrik bantning regim, enligt en 2005 studie som publiceras i den medicinska tidskriften "Fetma granskning." Studien fokuserade på människor som har förlorat en viss vikt och höll vikten i sex månader. Gemensamma kost drag ingår övervakning äta beteende, att upprätthålla en vanlig måltid schema och äta hälsosammare mat. Dessa människor kunde göra dessa saker delvis eftersom de rapporterade en viss personlig motivation att gå ner i vikt, hade stöd från sociala kamrater och en allmän outlook för att ta ansvar för saker i livet. Detta tyder på att framgångsrik dieters lägga tid och ansträngning i deras viktminskning och skapa en miljö omkring dem som bidrar till viktminskning.

Livsmedel

För att minska ditt kaloriintag och gå ner i vikt, du måste äta livsmedel som är hög i näringsvärde och låga relativt i kalorier. Enligt MayoClinic.com, gör allt som faller under följande kategorier för bra viktminskning livsmedel: frukt, grönsaker, magert protein som fisk och kyckling bröst, låg fetthalt mejeriprodukter, hela korn, frön och nötter. Bearbetade livsmedel som frysta middagar, snabbmat och livsmedel med hög sockerhalt generellt inte del av en framgångsrik viktminskning diet.

Tidsram

För att framgångsrikt diet, måste du tänka långsiktigt och inte leta efter quick fix. Kg av fett är motsvarande ungefär 7000 kalorier, så det är det kalori underskott som måste du skapa per kg som du vill förlora. Släppa 500 kalorier från din kost per dag gör att du kan gå ner 0,5 kg (1lb) per vecka, som enligt MedlinePlus, är den perfekta takten för framgångsrik viktminskning. Men inte svälta sig själv. MedlinePlus rekommenderar en lägsta dagliga intag av 1.200 kalorier för kvinnor och 1 500 kalorier för män.

Tips

Registrerad dietist Gloria Tsang erbjuder konkreta tips för viktminskning på hennes hälsa slott hemsida. Bland dessa säger hon att upprätthålla en vanlig måltid scheman som innehåller fem eller sex små måltider, i stället för två eller tre stora måltider. Det är OK att tillåta dig att fuska en eller två gånger i veckan för att njuta av en favorite behandla som inte är på din dietplan. "Att ha en liten behandla då och då kan vara givande att din vikt förlust erfarenhet," enligt Tsang. "Skära för mycket av din favorit behandlar vanligtvis leder till en början återfall." Hon föreslår också att du håller en mat journalen för att katalogisera allt du äter. "Att hålla mat journalen kan du precisera ditt ätande mönster och gör att du kan enkelt ändra det," säger hon.