mynewspapers.net

En checklista för matinköp

En checklista för matinköp


Gör en inköpslista innan du huvudet till mataffären så att du får allt du behöver och undvika sista minuten Köp mat. Skriv din matlista baserat på typ av mat eller avsnittet i mataffären och markera inaktivera varje objekt på din checklista när du går längs. Måltidsplanering görs innan listan mat också hjälper dig att göra en inköpslista med allt du behöver.

Frukt och grönsaker

De frukter och grönsaker du väljer varierar, beroende på dina personliga preferenser, säsongen, och som måltider kommer du att göra. Några bra staples är till att börja med friska färska frukter som bananer, äpplen, apelsiner och päron. Dessa är i säsong nästan året runt, och är de billigaste frukter. Välj grönsaker som hjälper dig att planera dina måltider, oavsett om de är färska, frysta eller konserverade. Du kanske också vill grönsaker som snacks, som baby morötter och selleri.

Kött

Planera dina måltider före tid att besluta vilket kött du behöver. Kallskuret kött som skinka, pastrami och Turkiet är bra för smörgåsar. Köttfärs, biffar, fläsk butiker och revben är populära i många hushåll. För att lägga till nyttigare kött välja alternativ benfritt, skinn kycklingbröst, mark kalkon och skaldjur.

Mejeri

Mejeriprodukter är ofta en basföda objekt att få varje vecka. Gå till avsnittet mejeri för mjölk, GRÄDDKANNA, yoghurt, ost, mjukost, keso, smör och ägg. Mjölk, smör och yoghurt är förmodligen köpt på veckobasis, med stuga och färskost sparas för vissa måltider och snacks.

Bröd och soppor

Ta en snabb resa ner i bröd gången för smörgås bröd, italienska bröden för pasta middagar, middag rullar, hamburgare eller korv bullar, engelska muffins och bagels för frukost. För att välja mer hälsosamt bröd, sticka med fullkornsvete, hela och flera korn, och fiberrik bröd och rullar. Soppor som används både för soppa rätter och för bakning. Många grytor använda kräm av svamp eller grädde av kycklingsoppa, så det är bra att alltid ha dessa till hands.

Kryddor och kryddor

Kryddor kan verka dyrt när du först köpa dem på nästan 3 pund för en liten behållare, men de går en lång väg. De flesta recept använder endast en mycket liten del av dina kryddor behållaren, vilket innebär att du har dem i månader. Observera dem i din matlista med när du kör låg eller är helt ute. Kryddor är en annan krampa för din matlista när de kör ut som senap, ketchup, majonnäs och dressing.