mynewspapers.net

En checklista för att flytta hus

En checklista för att flytta hus


Flytta till ett nytt hem kan vara en spännande och tillfredsställande process. Dock innebär flytta från ditt gamla hem i det nya huset en hel del förberedelser, som snabbt kan bli överväldigande om du inte planerar ordentligt. Att hålla en kronologisk checklista över de uppgifter som du behöver för att slutföra som del av rörliga processen kan hjälpa lindra din stress och säkerställa att övergången sker så smidigt som möjligt.

Beställa leveranser

Cirka sex till åtta veckor före ditt rörliga, levererar beställning till exempel lådor, packning tejp, markörer, packning jordnötter och bubbelplast. Kontrollera om du behöver specialitet behållare för vissa objekt, till exempel garderob lådor eller tunnor för rätter.

Hyra en Mover

Du borde anlita en flyttfirma i minst en månad innan flytten. Det är vanligtvis bäst att undersöka flera alternativ och har företagen kommit till ditt hem att göra en egen beräkning. När du sätter sig på ett företag, att se till att få alla relevanta detaljer, såsom rörliga datum och tid, samt kostnaden, skriftligen.

Börja förpackning

När du har anlitat en flyttfirma, kan du börja packa. Börja med objekt som du inte använder regelbundet eller som kan vara under lågsäsong. Noga märka varje ruta med dess innehåll och rummet som det är avsett. Anteckna alla objekt som kan behöva ytterligare försäkringar från flyttfirma.

Slutföra en adressändring

Du bör slutföra en förändring av adress form hos ditt lokala postombud eller på det amerikanska postverkets hemsida ca en månad innan flytten. Du kanske också vill börja anmäla andra viktiga parter, till exempel din bank, finansiell rådgivare, arbetsgivare, kreditkortsföretag, tidskrifter och tidningar som du prenumererar på, försäkringsbolag och andra organisationer som regelbundet skickar du mail.

Meddela verktyg

Ring din allmännyttiga företag att ordna för uppsägning eller överlåtelse av verktyg. Några företag som du kan behöva kontakta inkluderar elektriska; vatten. gas eller olja. kabel eller satellit TV; telefonerna tjänst; och säkerhet. Det är oftast en bra idé att schemalägga turn-on datum för det nya hemmet dygnet före din rörliga och stäng av datum på ditt gamla hem för en dag efter din flytta om det finns några oväntade ändringar i schemat.

Bekräfta överenskommelser

En till två veckor före din rörliga, ring flyttfirma för att bekräfta ditt arrangemang. Kontrollera att uppgifterna är korrekta och gör nödvändiga ändringar.

Har betalningen klar

Om du inte betalar flyttfirma med kreditkort, se till att du har lämplig form av betalning, som cashier's check, postanvisning eller kontanter. Det är brukligt att tipsa din flyttfirma 10 till 15 procent av den totala avgiften om de gjort ett bra jobb. Du kanske vill öka tipset om flytten kräver särskilt svårt arbete.

Inventera

På dagen för ditt drag, kontrollerar du att alla dina lådor har kommit fram till det nya hemmet enligt lagerlistan. Kontrollera att du har en kopia av denna lista om du märker objekt saknas senare.