mynewspapers.net

En checklista för att ändra ditt namn efter äktenskap

En checklista för att ändra ditt namn efter äktenskap


Även om fler kvinnor väljer att behålla sitt flicknamn efter giftermålet, välja 80 procent av kvinnorna fortfarande att ändra sitt efternamn. För många kvinnor är ändra deras efternamn ett viktigt steg mot stelnar sin nya familj. Det kan också vara en komplicerad process, och stegen för att lagligt ändra ditt namn varierar beroende på stat. Men är den grundläggande processen liknande.

Social trygghet

Det första steget att ändra ditt namn lagligt är att ta ditt äktenskapscertifikat till din lokala socialförsäkringskontor. Att Försäkringskassan kommer att be om ett foto-ID (med antingen nya eller gamla namn) och vigselbeviset. Du måste också fylla i en ansökan för ett Social trygghet kort, även kallad en SS-5. Det är viktigt att ändra ditt namn med Social trygghet direkt eftersom om du inte gör bearbetningen av din självdeklaration kan fördröjas och några fördelar som du får kan vara försenad eller förlorat.

Ditt tillstånd

Många länder kräver att du ändrar ditt namn med Social trygghet innan du kan ändra ditt körkort. Kontrollera din statens krav att se till att du har alla rätt dokumentation innan du går till förarens licens presidiet. Vanligtvis inkluderar krävs dokumenten din ändrade socialförsäkringskort, ditt vigselbevis och ditt gamla körkort. I de flesta fall kommer licens presidiet ta din gamla licens och fråga dig en temporär licens. Din nya licens får du med posten i tre till sex veckor.

Kreditkort och bankkonton

När du har din nya licens, är du redo att ändra ditt namn på alla dina kreditkort och bankkonton. Vissa kreditkortsföretag kan du begära en namnändring över telefon, men många kräver att du skriver ett kort brev beskriver din begäran, och sedan e-post eller faxa dem en kopia av brevet, tillsammans med en kopia av din nya licens och ditt vigselbevis. För bankkonton eller din arbetsgivares lönelistan, gå till banken med dessa dokument. en bank företrädare kommer att ändra den direkt och begär ett nytt bankkort för dig.

Andra konton

Glöm inte alla andra konton. Ditt gym medlemskap, professionell medlemskap, lånekort, e-postkonton och försäkringar måste ändras också. Processen att ändra ditt namn med dessa konton kommer att varierar beroende på vilken typ av konto det är. E-post är enkel att ändra, men du kan behöva fax i dokumentation av din namnändring för ditt försäkringsbolag.