mynewspapers.net

En beskrivning av Gruyere ost

En beskrivning av Gruyere ost


Gruyere är en ko mjölk ost och kommer från Gruyere Valley i Fribourg, Schweiz. Liknar fransk Champagne, dess namn har en skyddad ursprung utnämning. Denna status skyddar de kulinariska historierna i vissa europeiska länder. Det innebär att endast ost gjord i denna region kan betecknas som Gruyere. Ostar från andra delar av världen anses dock Gruyere-typ ostar på grund av deras likhet i smak och textur till Gruyere.

Smak och konsistens

Gruyere är en gul hårdost och i allmänhet har en söt och nötaktig smak. Men tenderar smak och textur att variera som ost åldrar. När det är yngre, är det krämigare och nuttier. Som det blir äldre, framkallar det en hårdare konsistens och en mer jordnära smak. Eftersom det är en brined ost, är vilket betyder att det är åldern i en saltvatten lösning, det också lite salt. Som de flesta schweiziska ostar, är Gruyere fylld med många små hål.

Hur Gruyere görs

För att göra Gruyere, värma rå, opastöriserad komjölk till 33.9 grader Celsius, eller 34 grader Celsius, i en stor, koppar behållare. När uppvärmd, lägga till ett enzym som kallas flytande löpe är att mjölken, Det hjälper för att skapa ostmassan. Skär blandningen i små bitar och Sila den för att frigöra den överblivna vätskan kallas vassle. Värma ostmassan och tryck dem i formar. Sätt formarna i en saltlake i åtta dagar. Efter varelse flyttat från saltlaken, mognar osten i rumstemperatur i två månader. Efter det, osten är i åldern för allt från tre månader till lite mer än ett år, beroende på önskad smak.

Gruyere användningsområden

Bagare och kockar använder Gruyere i bakad eller kokt recept på grund av dess unika, men inte alltför stark smak och dess förmåga att smälta lätt. Sådan rätter inkluderar fransk löksoppa; ostfondue; Quiche; och croque monsieur, en fransk rostat skinka och ost smörgås. Du kan också riva den och använda den i sallader och pastarätter.

Gruyere typer

De tre huvudsakliga typerna av Gruyere är klassisk, reserv och d'Alpage. Classic är den yngsta och äldre i ca fem månader. Reserven är längst i åldern 10 till 16 månader. Slutligen anses d'Alpage vara den mest dekadenta. Det är endast i åldern fem till 10 månader, men kommer från mjölk från Tarines kon--en extremt högkvalitativa mejeriprodukt. Det är en säsongsbetonad ost och endast tillgänglig från April till oktober. Eftersom yngre Gruyere är mjukare, är det bättre för någon mat som kräver smält ost. För en djärvare smak, prova en hårdare och äldre Gruyere.