mynewspapers.net

Emotionella utvecklingen av en 2 månader gammal

Emotionella utvecklingen av en 2 månader gammal


Känslomässiga utveckling är framväxten av ett barns förmåga att känna och uttrycka känslomässiga reaktioner. För många människor, barn som är bara två månader gammal mestadels sova och äta, men föräldrar och de som är runt omkring dem ser dem växer och förändras varje dag. Fysisk utveckling är uppenbart som bokförs vikt och längd. Det är dock den emotionella utvecklingen som bogserbåtar i hjärtat. Barnets gester, ansiktsuttryck, kroppshållning och stojar beskriver stegen i känslomässig utveckling.

Ansiktsuttryck

Vid två månaders ålder utveckla de flesta barn en social leende. De ler när de ser en förälder, syskon eller annan favorit person och Le svar när någon ler vid dem. De gillar att titta på folk, studera ansikten snarare än objekt. Deras ögon följa ansikten och objekt när de flyttas. De känner igen ansikten och visar spänning och glädje när deras favorit människor ger dem uppmärksamhet.

Läten

Två månader gamla bebisar "coo" svar till ljud och sevärdheter. De börjar kommunicera med vårdgivare, göra ljud kombinerat med gester som följer mönster av samtal. Gråter börjar ta plats när de vill spela eller uttrycka ilska som när de är obekväma. De har olika skrik för olika behov och ofta paus mellan rop väntan på ett svar. De sluta ofta gråta när plockade upp eller när behovet är uppfyllt.

Kroppsspråk

Barn börjar stelna armar och ben, spänt upp och bita knytnävarna för att uttrycka ilska när de når två månaders ålder. De arch ryggen och dra iväg som ett tecken på obehag. De vifta med armarna och sparka sina ben att Visa spänning eller att få någons uppmärksamhet. De når för objekt, bat på dem och förstå dem, men har svårt att uthyrning gå.

Mönster

Ett barns sömnmönster börjar justera på två månader, med spädbarn sova längre på kvällen och hålla sig vaken mer under dagen. De börjar inse att de kan få saker att hända och att deras handlingar kan ge önskat resultat. Två månader gamla bebisar märker att människor smile tillbaka när de grin och hämta dem när de ropar. De samtala av gestikulerande och gurglande, pausa för att låta den andra personen svarar som de har lärt sig de mönster vuxna användning i tagande vänder tala och lyssna.