mynewspapers.net

Element av affisch

Element av affisch


Sätt att främja produkter och händelser har blivit mångsidigare, men affischen är fortfarande ett kraftfullt verktyg för annonsörer. Värdet av en bra affisch är obestridlig och gör ofta mer av en bestående effekt än andra former av reklam. Även en enkel affisch kan vara mycket effektiv.

Bild

Ingenting gör mer inverkan än en stark, gemensam stillbild, och en svart-vitt fotografi är ofta mer kraftfull än en full-färg en. En kontrast till full färg används i många affischer, svartvita bilder har använts på affischer eftersom det definieras tydligare. Den svartvita bilden kan vara ännu mer slående när inramade i färg eller har färg runt den. Däremot fungerar en färgbild bäst omgiven av svart-vit text. En bild ska vara i centrum av affischen och rubriken den affischen viktig komponent.

Färg

Korrekt användning av färg kräver noggrann eftertanke. Grälla färger locka uppmärksamhet men mest på ett negativt sätt. En affisch bör ha en kombination av färger som kommer att dra människor i. Färger och nyanser som fungerar bra tillsammans, till exempel är gul och grön, orange och blå, röd och svart, mörk och ljus blå, och svart och vitt. En affisch bör inte vara grå, men det bör inte skapas med färg på ett klumpigt sätt, antingen.

Text

Som med färg, ska användas på ett subtilt sätt. Intressant, dekorativa typsnitt är bra att använda, så länge texten är läslig på avstånd. Bara några ord med stora bokstäver har dessutom ofta en kraftfull effekt. Text ensam på affischer kräver en kreativ användning av teckensnitt, och att ändra storleken på teckensnitt i hela kan göra affischen ser mer intressant. Men Undvik att använda många teckensnitt. Mer än tre är normalt nödvändig, eftersom enskilda teckensnitt har stor flexibilitet när det gäller storlek, färg och tjocklek.

Design

En affisch bör utformas på ett sätt som tilltalar just sin målgrupp. Några affisch design behöver bara vara mycket grundläggande; Detta har varit särskilt sant affischer reklam musik fungerar på en plats. Design är inte så viktigt här, eftersom vanlig plats publiken kommer att studera en affisch för att se som förekommer oavsett hur affischen är utformat. När försökande till vädjar till allmänheten som helhet, bör en affisch vara mer iögonfallande.