mynewspapers.net

Elektriska Trailer broms problem

Elektriska Trailer broms problem


Drar en släpvagn på motorvägshastigheter är potentiellt farligt på många nivåer; Trailer sway, vind, ojämna vägar och nödstopp alla ökar risken för en allvarlig olycka. Dra små verktyg-typ släp är inte lika farligt som deras vikt är oftast under 454 kg. Men när trailern du bogsering tips skalorna på 1,500 eller mer, statliga och federala lagen kräver dragna enheten vara utrustad med bromsar.

Varför du behöver Trailer bromsar

Om du drar en tung släpvagn utan bromsar har du liten kontroll av att släp, särskilt när fallande branta lutningar eller under nödstopp. Ingenting är mer skrämmande än att köra ner en bergig sort med en 1361kg. släpvagn efter dig som inte har fungerande bromsar. Har du plötsligt att sakta för framför, och du känner din släpvagn vajande våldsamt, dra ditt bogsera fordon från sida till sida. Bromsa hårdare kommer bara leda till mer vajande och slutligen en allvarlig olycka. Det enda sättet att korrigera inflytande är att accelerera snabbare för att räta ut vägen för din släpvagn.

Hur elektriska bromsarna fungerar

Släpfordonets bromsar kabelnätet ansluts till det elektriska systemet av bogsera fordonet på släptåg peka, stötfångaren. Denna fem-punkt kontakt serverar många funktioner: kör lampor, bromsljus, indikatorer och aktiverar de magnetiska bromsarna. Till skillnad från ditt bogsera fordon, bromsarna på trailern inte aktivera användande hydrauliska eller broms vätska, snarare en elektrisk laddning orsakade magneter för att engagera bromstrummor.

I hytten broms Controller

En broms kontrollpanel rekommenderas, särskilt för stora resor släpvagnar där extra, finger tips kontroll är önskvärt. Styrenheten monterad vanligtvis under förarens sida dash och är inom räckhåll. I en sådan situation av trailer sway under körning ner en brant grade allt föraren har att göra är att tillämpa lagom bromsning till släpet genom att knacka på den registeransvarige, som omedelbart kommer att stoppa alla svajar.

Ledningar problem

Elektriska bromsar som kommer med nya trailers vanligtvis fungerar väl och med några problem, än mindre justeringar, behövs någonsin. Men med ålder och slitage från miles av ojämna vägar och vibrationer och gnugga, elektriska shorts kan förekomma. Slitage pekar av selen ska kontrolleras regelbundet och eventuella brott eller sprickor repareras omedelbart. Harness plug kan också slits ut med tiden och användning, och alla ansluta ska kontrolleras visuellt för skador.

Bromstrummans problem

Sannolikt är de mest förbisedda kontroll pekar broms trummor själva. Väg-och väderförhållanden kan orsaka rost och magneterna som aktiverar bromsarna kan frysa på plats. Testa dina bromsar genom att aktivera fullt broms handkontrollen när vid ett stopp och sedan dra långsamt framåt. Om dina bromsar arbetar, de kommer att låsas och trailer hjulen inte kommer att rulla.