mynewspapers.net

Elektriska ledningar skillnaden mellan single pole & dubbla pole växlar

Elektriska ledningar skillnaden mellan single pole & dubbla pole växlar


Elektriska växlar är utformade för att antingen tillåta eller stoppa nuvarande från att resa genom en krets. I fråga om enkel - och dubbel-poliga brytare, de skapas i form av en vippströmbrytare, som har en på och en off inställningen. Enkel - och dubbel-poliga brytare ser väldigt lika ut men har olika antal terminal skruvar att fästa trådarna.

"Pole" förklarade

Termen "pole" avser antalet kretsar som kontrolleras av en strömbrytare, vilket innebär att en enkelpolig strömbrytare kontroller en krets och en dubbelpols byta kontroller två kretsar (genom vändning av en avlång knapp strömbrytare).

Enkelpolig strömbrytare

Enkelpolig strömbrytare är den mest grundläggande (och vanligaste) formen av strömbrytare, används för att sätta ett ljus på och bort från en plats. Växeln har en på och av markeringar med växla skjuts upp för att sätta ljuset på och pressat ner inaktivera ljuset.

Enpoliga ledningar

Växeln enkelpolig har två terminal skruvar, med den varma svarta kabeln som ansluter till en terminal och den utgående svarta kabeln till den andra terminalen--dessa växlar kan komma med eller utan en marken terminal skruv. De vita neutrala kablarna Anslut inte till växeln, men är sammanfogat samman med en wire nut.

Dubbelpols växlar och kablar

Dubbelpols strömbrytaren också har på och av markeringar, och som enpoliga också stänger av ljuset från en enda plats. Dock denna omkopplare har fyra terminal skruvar används för att ansluta en 240-volts krets (två 120-volts kretsar som delar en gemensam vit tråd), och har alltid en marken terminal skruv. Dess anslutningsprocessen är samma som ansluter två enkelpolig strömbrytare separat.