mynewspapers.net

Elektrisk ugn ledningar krav

Elektrisk ugn ledningar krav


Elektriska ugnar, spänner och hällar är bekvämt för matlagning i moderna kök. Elektriska ugnar väl reglerad temperatur är särskilt väl lämpad för bakning. Installation och kabeldragning för en ny elektrisk ugn kräver efter nationella elektriska kod (NEC) för kabeldragning och slutföra installationen av anordningen. Moderna elektriska spänner och ugnar kräver 240 ledningar och effektbrytare.

Effektbrytare

Elektriska ugnar använda 240-volts ström och kräver tvåpolig brytare--två enda växel effektbrytare bindas ihop--som skydd för kretsen. Vissa äldre elektriska ugnar används 40-amp kretsar, men nya, moderna installationer kräver 50-amp kretsar enligt NEC.

Ledningar

Enligt NEC förordningar, måste ledningarna för 50-amp-system vara minst 8-mätare eller större tråd. När du använder NM-B mantlad kabel, vara tråd 6-gauge. Köpa NM-B kabel med tre isolerade kablar plus en jordledning för att köra nya kretsar.

Kärlet

Kärl för ugn och spänna ledningar är klassade för 50 ampere och antingen 125 eller 250 volt. Det finns tre smala platser för två heta ledningar och neutral tråd. En fjärde hålet är fyrkantiga med rundade sidan. De flesta konfigurationer har kärlet monterad på utsidan av väggen.

Pigtail

Pigtail är en sladd för stora apparater. I ena änden upphöra trådarna med runda kontakter att fästa till ugn eller intervall terminalerna. I andra änden är en kontakt med tre slot-formade stift och en fyrkantiga stift med en runda sida. Pluggen passar 50 amp, 125/250 volt kärl.

Koppla bort medel

NEC bestämmelser kräver att stora apparater utrustas med ett sätt att koppla bort kretsen så att apparaten kan utföras säkert. NEC förordningar anges att pigtail-kärl anslutningen kan användas som ifrån den krets. Koppla bort apparaten fungerar som den koppla säkerhetsåtgärd för apparaten.

Lokala byggnormer

Lokala byggnormer kan variera från NEC förordningar. Framför allt kan lokal kod brottsbekämpande organ ta flera år att anta att nya förändringar i NEC. Att lägga till nya kretsar i hemmet kräver ett bygglov och kontroll i de flesta jurisdiktioner. Var noga med att prata med den lokala kod verkställighet eller byggnaden avdelning i din kommun innan du börjar något arbete.