mynewspapers.net

Elektrisk filt faror

Elektrisk filt faror


Elektriska filtar används fortfarande under vintermånaderna för att hålla en kropp varm. Det finns några faror med användning av dessa filtar.

Hälsomässiga överväganden

Personer med vissa sjukdomstillstånd (diabetes, graviditet och de med pacemaker), små barn, äldre eller förlamade individerna bör inte använda en elektrisk filt eftersom kroppen inte alltid känna att det är överhettad.

Överhettning av filten

Idealiskt, elektriska filtar bör endast användas till att värma sängen, sedan stänga av. Men om hela natten, hålla det på en låg inställning, platt på sängen, och akta dig för skrynklor eller vika trådarna kan överhettas och bli farliga.

Elektromagnetiska fält

År sedan fanns det en oro att elektromagnetiska fält skapas av vissa apparater kan orsaka cancer, särskilt hos barn. Studier gjordes av regeringen och företag har omgjorda och drastiskt elektriska fält för att skapa säkrare produkter.

Rengöring och byte

Följa vid tillverkning anvisningar för rengöring filten, och inspektera det regelbundet för sliten och slitna områden där trådarna kan skadas. Den förväntade livslängden är ungefär fem år.

Hålla sällskapsdjur bort

Håll hundar och katter från elektriska filtar eftersom deras klor eller tänder kan skada trådarna och kontroller.