mynewspapers.net

Elakartad tumör på hjärnstammen

Elakartad tumör på hjärnstammen


Hjärnstammen ligger där toppen av din ryggrad och din hjärna ansluta. Det underlättar andedräkt, ofrivillig motorisk kontrollfunktion och puls. Den kontrollerar också matsmältningen och cirkulationen av blod.

Hjärntumörer hos barn

Enligt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke (NINDS) påverka 50 procent av barndomen tumörer har sitt ursprung i hjärnstammen och kan också vuxna mellan 30 och 40 år.

Symtom

Medan symptomen varierar, innehåller de ofta svår huvudvärk på grund av tumören blockerar regelbundna flödet av cerebral ryggmärgsvätskan. Andra symptom inkluderar förlust av koordination och balans.

Diagnosen

Om en neurologisk examen pekar på en tumör, kan genomsökningar som MRI, CT och PET skanningar ta en bild av hjärnan för att visa var tumören kan placeras.

Behandling

Hjärnstammen tumörer kan vara svårt eller omöjligt att ta bort kirurgiskt, eftersom de tenderar att sprida sig till omgivande vävnad. Alternativt, strålning och kemoterapi används.

Prognos

Enligt en studie publicerad i Journal of Neuro-onkologi, funnit Mayo Clinic en median överlevnad för hjärnstem tumörer på 19 månader. Övergripande, Betygsätt överlevnad efter två år var 44 procent, och efter fem år, 34 procent.