mynewspapers.net

Ekologisk kontroll av mjöldagg på Squash

Ekologisk kontroll av mjöldagg på Squash


Alla squash och Gurkväxter är mottaglig för mjöldagg, särskilt orsakade av svampar Sphaerotheca fuliginea och Erysiphe cichoracearum. Du kan se blek gula fläckar på squash växtens stjälkar och blad, platserna expanderande och vit, pudrig spore-producerande mycel växer att täcka växten ytan. Squash växter kan faktiskt dö av obehandlade mjöldagg, men har du några ekologiska och kulturella alternativ för behandling av svampsjukdom.

Tillväxtfaktorer

Erysiphe cichoracearum är den vanligaste arten av mjöldagg svampar att infektera squash, som vanligtvis kräver organiska fungicid behandlingar. Men alla typer av mjöldagg svampar som infekterar grönsaker sprids med vind-bärs sporer, blomstrande när temperaturerna är måttlig--15,6 till 26,7 grader Celsius-- och inte alltför blöt. Till skillnad från olika andra svampsjukdomar squash, mjöldagg svampar faktiskt gynna något torrare förhållanden och kan dö när vatten är fortfarande på växt ytor för långa perioder. Mjöldagg sporer dör också när de är utsatta för direkt solljus och temperaturer hetare än 32.2 grader Celsius.

Kulturell kontroll

Du kan bidra till att kontrollera och till och med förhindra mjöldagg med ordentlig kulturella sedvänjor samtidigt växer squash. Hålla trädgården fri från ogräs, som kan hysa och bidra till att sprida svampen mjöldagg, och undvika att vattna din squash växter med överliggande sprinkler. Även om du kan spraya squash växterna med vatten för att tvätta bort sporer, kan vattning med överliggande sprinkler uppmuntra andra sjukdomar och skadedjur problem. Mjöldagg svampar behöver fukt eller våta förhållanden att frodas, men behöver endast varma temperaturer att växa. Plantera din squash i ett soligt läge och ger god luftcirkulation runt växterna genom rätt avstånd. Också, undvika överdriven gödsling.

Ekologisk fungicider

Inga systemiska fungicider som styr mjöldagg är godkända för ekologisk odling, men du kan använda vissa ekologiska produkter för att förebygga eller behandla svampsjukdom i squash. Svavel är kanske det mest utbredda och billig ekologisk botemedlet för styrning av mjöldagg i squash, tillämpad med hjälp av en spruta. När du använder någon produkt för att styra mjöldagg, behöver du att bestryka båda övre sidor och undersida på bladen. Med svavel omfördelas ämnet faktiskt till de lägre ytbehandlar, så programmet är lättare. Du kan också använda "vätbara svavel" som ett skyddsmedel mot mjöldagg, framför symtom framträda. Andra ekologiska behandlingar för att kontrollera mjöldagg på squash inkluderar trädgårds-, neem och jojoba oljor. Inte använda dessa oljor inom två veckor av svavel, eller tillämpa oljor eller svaveldioxid när temperaturen är över 32.2 grader Celsius, men eftersom gör så kan skada dina squash växter. Biologiska svampmedel som Bacillus subtilis är nyttiga mikroorganismer som kan döda mjöldagg svampar, ändå är giftfritt. Återanvända dessa organiska fungicider var sju till 10 dagar om mjöldagg kvarstår. Läs den fungicid produktens etikett noggrant för att se till att det är säkert för typ av squash du växer och att förstå alla säkerhetsföreskrifter och instruktioner ansökan.

Resistenta sorter

En annan ekologisk trädgård-vänlig kontrollmetod för mjöldagg är att växten motståndskraftig odlade sorter eller "sorter" av squash växter. Idag finns en mängd olika squash sorter som är resistenta mot mjöldagg, inklusive vinter squash sorter som BonBon, Hornet, hösten glädje, Avalon, Betternut 401, Bush Delicata, firande och Honey Bear. Resistenta sorter av gul sommar squash inkluderar Citlali F1, guldstjärna, Sunglo, Patriot II, Prelude II, Sunray, XP 1832 III, gula Scallopini F1 och framgång PM Straightneck. Resistenta sorter zucchini inkluderar squash Amatista, Anton F1, Assia F1, Cuarzo, Kalif, Felix, Golden Glory, Equinox, avund och många andra.