mynewspapers.net

Egyptisk bomull vs Percale

Egyptisk bomull vs Percale


Bomull varor säljs ofta beroende på om de är Percale eller egyptisk bomull. Skillnaderna är subtila men kan förstås enkelt när du har lite grundläggande information. En benämna ser strikt till typ av material i plåten är tillverkad av och den andra handlar om väven av tyget.

Vad är egyptisk bomull

Egyptisk bomull avser bomull uteslutande odlas i Egypten längs Nilen. Den särskilda odlingsförhållanden, hög luftfuktighet och rika jord Funna i området resulterar i en extremt lång-fibered bomull 3,7 till 5,6 cm (1 1/2 till 2 1/4 tum) lång. När vävda i tyg är tyget mycket stark och mjuk vid beröring. Trådantal är 200 eller högre. Trådantal avser antalet varp och väft trådar i 6,5 kvadrat cm (1 kvadrattum) av tyg.

Pima bomull

Den amerikanska versionen av egyptisk bomull kallas Pima bomull uppkallad efter den Pima indier som ursprungligen började växer det omkring 1900. Trådantal är liknande till det av egyptisk bomull men på grund av förordning det kan inte säljas som egyptisk bomull.

Percale

Percale är en term som refererar till väven av tyget i motsats till fiberinnehållet. Percale vävs i en tuskaft metod som har varp och väft trådarna flätas samman för att producera en rutig effekt på ytan av tyget. Detta resulterar i en mycket stark, medium vikt tyg som håller upp bra i tvätten. Trådantal av percale är i allmänhet ca 200. Detta tyg kan göras av 100% bomull eller kan vara en blandning av bomull och polyester.

Döende och utskrift

Egyptisk bomull är en extremt bra tyg för döende och utskrift. Långa fibrer suga upp vätskan lätt och ställa in färgen väl ger enastående färgbeständighet. Dessa faktorer gör det perfekt för utskrift. Percale presterar också bra i dör och utskrift när gjorda av 100% bomull. Polyester blandat Percale accepterar inte färgen också.

Jämförelse

Percale kan göras från egyptisk bomull, detta kommer att vara en mycket stark lyxigt tyg och är mycket uppskattad för sängkläder. Eftersom termen egyptisk bomull avser den faktiska fibern antas det inte automatiskt vara Percale. Egyptisk bomull kan vävas i någon av de tre vanliga metoderna inte bara i tuskaft av Percale. De andra två typerna är satängbindning och twill som båda ger en distinkt avslut eller sheen på trasan.