mynewspapers.net

Egenskaperna för stensalt

Egenskaperna för stensalt


Vagga salt är en form av grovt marken natriumklorid. Natriumklorid, eller salt, är anställd i många branscher, samt används i matlagning. Det hjälper set färgämnen i tyger och används för att producera tvättmedel och tvål som används som grus på vägarna. Vagga salt har en kristallin struktur, används som ett torkmedel och kan också användas som ett släckmedel.

Mineraliska klassificering och kemiska Symbol

Vagga salt är också känd av mineraliska namnet på Calcit. Vagga salt är det som är sedimentära--det vill säga, finns det i hårt lager underground. Enligt ThinkQuestLibrary.org, inte alla salt är ur haven eller avdunstat saltsjöar. Snarare, sedimentära salt finns i platser av före detta hav. Calcits kemiska symbol är NaCI, vilket betyder att den innehåller en molekyl av klor och natrium.

Utseende

Ren bergsalt är färglös. När hittade underground det generellt inte är fullständigt ren, kan så dock ha gul, röd, grå eller bruna nyanser. Det är antingen genomsynligt eller genomskinligt när du skina ett ljus på det, dess lyster är glaskroppen, vilket innebär att det verkar blanka och glasartade.

Struktur

Stensalt former i kristaller med en enkel kubisk symmetri. När den är trasig, det kommer att bryta jämnt i tärningar och när det krossar, bitarna kommer att vara av olika storlekar och former.

Hårdhet och vikt

Mineraloger Betygsätt Vagga salt på 2 till 2,5 för hårdhet. Detta betyder att det är ganska mjuk, dess yta kunna repas med nageln. Det är rankade 2.1 till 2.3 för "densitet" vilket betyder att det är ljus i vikt.

Som torkmedel och brandsläckare

Vagga salt har hygroskopiska egenskaper, vilket betyder att den kan framkalla eller upprätthålla torrhet. Det är därför salt var historiskt sett används som torkmedel i mat bevarande. Det används också ofta som en brandsläckare för att släcka köket eller fett bränder.