mynewspapers.net

Egenskaperna för lågkolhaltiga stål

Egenskaperna för lågkolhaltiga stål


Stål är ett vanligt material för att bygga och utgör viktiga strukturer, från skelett av kontorsbyggnader att de spänner över broar. Det gör upp ramarna för bilar, och det används för att göra en mängd olika maskindelar. Dock stål kommer i ett antal sorter, och en av dessa typer kallas koldioxidsnål stål, som har andra egenskaper än andra typer av stål.

Allmänna egenskaper

För stål anses lågkolhaltiga stål, finns det vissa egenskaper som måste uppfylla. Exempelvis har stålet att ha mindre än 3% kol i dess totala make-up anses vara låga koldioxidutsläpp. Lågkolhaltiga stål innehåller också perlit och ferrit som huvudkomponenter. Lågkolhaltiga stål används i allmänhet direkt från bilda processen, om denna process är heta bilda eller cool bildar, eftersom det är då det är mest användbart och enklaste form.

Svetsbarhet

Lågkolhaltiga stål har några av de bästa svetsbarheten för någon metall. Anledningen till detta är just tack vare den låga kolhalten i metallen. När kol läggs till stål, stål blir svårare och svårare. Detta är ett önskvärt resultat om stålet kommer att användas för strukturellt, eller i en situation där styrka är av yttersta vikt. Men ju hårdare stål får med mer kol, mer benägna att knäcka det är när du försöker svetsa det. Som sådan, har lågkolhaltiga stål inte det problemet.

Formbarhet

Lågkolhaltiga stål besitter också god formbarhet. Detta innebär att låga kolstål är lättare att form i vissa former, genom sådana metoder som hälla, gjutning och pressning. Lågkolhaltiga stål används också för fall härdade maskindelar, kedja, nitar, stansrester, naglar, tråd och rör. Stålets förmåga att omvandlas till ett antal olika former gör det ganska mångsidig. När du använder lågkolhaltiga stål, styrka är inte viktigaste, eftersom vad du förlorar stelhet, får du i formbarhet.