mynewspapers.net

Egenskaper och kännetecken för effektiv lärare

Egenskaper och kännetecken för effektiv lärare


Det finns många teorier om vad som gör en bra lärare. Vad lärare gör i ett klassrum situation kan inte vara lika effektivt i en annan. Men oavsett vad klassrummet situationen, det finns kännetecken och egenskaper som effektiv lärare har gemensamt. Kvaliteter och egenskaper arbetar tillsammans i vinner barnens respekt och gör klassrummet en rolig, dynamisk arena för lärande.

Förtroende

En säker lärare förmedlar information på ett sätt som är spännande, inte överväldigande eller skrämmande. Förtroende är smittsam. Om en lärare talar på ett sätt som tydlig, trygg och utstrålar myndighet, eleverna känna hennes förtroende och reagera positivt. En lärare utmanas under en lektionsplan visar eleverna respekt, att upprätthålla hennes självsäker attityd. Lyssnar på argument och inte bara avfärda studerande går långt i stelnar en lärarens ställning som auktoritet i klassrummet.

Passion

Effektiv lärare brinner för inlärningsprocessen. Läraren måste ha en spänning i henne när hon går in i klassrummet. Om läraren verkligen tror på vad hon undervisar, kommer att som passion smitta av sig på eleverna. Om läraren bryr sig, ska studenterna. Passionen för undervisning kommer ut naturligt i effektiv lärare.

Tålamod och konsekvens

De mest effektiva lärarna vägrar att ge upp även om eleverna inte fatta ett nytt koncept. En lugn väsen förstärker inte endast det konceptet är viktigt, men också att eleverna är tillräckligt viktig för att motivera extra undervisning ansträngning. Denna kombination av konsekvens, uthållighet och tålamod ger elever och lärare en positiv upplevelse när ämnet är lärt.

Sinne för Humor

Möjligheten att hitta humor i en situation kommer att gå långt för att etablera trovärdighet för lärare och sätta klassrummet till mods. Förmågan att skratta, peka ut humorn i en situation och berätta en historia kan en lärare att kontakt med studenter. När en lärare gör ett misstag och skrattar det, visar det eleverna att han är mänsklig och inte rädd för Messina upp. Det gör det lättare för studenter att göra misstag, att inse att alla gör misstag.

Flexibilitet

Rutiner och regler är viktiga i klassrummet, men så är flexibilitet i justera dessa rutiner när något oväntat händer. Effektiv lärare vet hur man gör justeringar i lektionsplan när efterlyste och behålla sina positiva attityder när så.