mynewspapers.net

Egenskaper av Canvas tyg

Egenskaper av Canvas tyg


Canvas är en tunga tyget väva som har använts i århundraden. Canvas tyger har använts för att göra båten segel, tält, presenningar, handväskor och även krockkuddar i fordon. Duken kan göras av en mängd olika material, alla med sin egen uppsättning egenskaper.

Av bomull

En av de vanligaste typerna av canvas tyg är gjord av bomull. Enligt synd Seng Guan & Co, en tillverkare av textil är bomullscanvas en medelstark tyg som är mellan 10 och 20 gånger starkare när våt motsatte sig för att torka. Obehandlad canvas bomullstyg är absorberande och fibrerna kommer att svälla till följd. Duken är långsam att torka. Eftersom det absorberar vatten, är tyget känsliga för mögel och mögelsvampar. Tyget är också mycket brandfarliga. Ytterligare kemikalier kan läggas att hjälpa vattentät och minska brandfarlighet av tyget.

Linne Canvas tyg

Linne är en annan typ av naturliga fibrer än kan vara invävt i canvas tyg. Enligt webbplatsen textila möbler är linne två till tre gånger starkare än bomull. Linne anses också den minst elastiska av alla naturliga fibrer, vilket innebär att en gång sträckt, det inte kommer tillbaka till sin ursprungliga storlek. Linne duk är också högabsorberande och rynkor mycket lätt, som liknar bomull. Linne duk är en populär typ av konst duk används av professionella konstnärer, enligt billigt Joes webbplats.

Hampa Canvas tyg

Enligt Hemphasis hemsida, ordet duken kommer från ordet cannabis. Hampa, som var populär som ett repslageri material, kan också vävas in i canvas tyg. Hampa duk har flera fördelar jämfört med bomullscanvas, inklusive dess resistens mot mjöldagg, ruttna och ljus. Hampa duk är också känt att aktivt avvärja insekter. Hampfibrer är mycket elastisk och tål högre temperaturer än bomull utan kvalitetsförsämring.

Syntetiska fibrer

Canvas tyg kan också göras av syntetiska fibrer. Dessa duk väver kan vara helt syntetiska eller en blandning med naturliga fibrer. Fördelarna med syntetiska fibrer innehåller möjligheten att göra lätta dukar med bättre mögel, röta och vatten motstånd egenskaper än någon av de naturliga fibrerna tillgänglig. Syntetfiber canvas tyg kan också användas för tunga. Vanliga typer av syntetfibrer används för att skapa duk tyger är polyester och nylon.