mynewspapers.net

Efter hjärnskakning symtom

Efter hjärnskakning symtom


Hjärnskakningar orsakas vanligen av ett slag mot huvudet. Enligt Mayo Clinic, deras symtom kan dröja många dagar, eller till och med veckor. Vissa symptom Visa brukar direkt efter hjärnskakning, men det finns också efter hjärnskakning symtom. Det är viktigt att veta dessa symptom att separera vanligaste från de allvarliga indikatorerna.

Inledande symtom

Under den inledande perioden efter hjärnskakning, kan människor uppleva yrsel, förvirring och även förlust av minne. De kan ha huvudvärk, klagar över ringande i öronen, känna dig trött och förvirrad eller förtal sina ord. Det kan också vara illamående och kräkningar under denna period.

Senare symtom

En person som har drabbats av en hjärnskakning kan ha ytterligare symtom flera timmar eller dagar efter skadan. Efter hjärnskakning symtom kan omfatta sömnproblem, känslighet för buller och ljus och problem koncentrera sig och minnas information. Irritabilitet och depression är också normala efter hjärnskakning symtom.

Symtom hos barn

Spädbarn och småbarn som drabbas av hjärnskakning ofta inte kan verbalisera sina symtom efter hjärnskakning. Du kan känna igen symptomen genom att söka efter vissa ledtrådar: crankiness, håglöshet och bristande intresse favorit leksaker och föremål. Ett barn kan också ha svårt att hålla balansen. Förändringar i äta mönster och sova kan också vara efter hjärnskakning symtom.

Farliga symtom

Även om många efter hjärnskakning symtomen är normala och kommer att försvinna som hjärnan skadan läker, några är farliga och indikerar ett behov av att träffa en läkare. Dessa inkluderar yrsel, huvudvärk som inte kommer att försvinna, vidgade pupiller eller elever som skiljer sig i storlek, svår minnesförlust som inte löser sig, svår balans frågor och en förlust av smak eller lukt.

Behandling

De flesta efter hjärnskakning symtom kräver inte aggressiv behandling. de går iväg egen hand. Om du har en svår huvudvärk, ta paracetamol istället för acetylsalicylsyra eller ibuprofen. Hjärnskakning kan innebära blödningar i hjärnan. Mayo Clinic varnar att acetylsalicylsyra och ibuprofen öka risken för blödning. Undvika ansträngande aktivitet tills alla dina efter hjärnskakning symptom är borta.