mynewspapers.net

Effektiviteten av dataöverföring via trådbundet nätverk

Effektiviteten av dataöverföring via trådbundet nätverk


Kabelanslutna nätverk utgör en stor andel av all Internetkommunikation på grund av deras tillförlitlighet och enkel installation. Till skillnad från trådlösa nätverk påverkas trådbundet nätverk inte av fysiska hinder.

Kablage

Den vanligaste typen av trådbundet nätverkskablar används i nätverk (från och med februari 2011) är kategori 5 (Cat5) och kategori 6 (Cat 6). Detta kablage är billigt och erbjuder gigabit hastigheter. Som andra kablar, kan störningar uppstå.

Överhörning

Överhörning används för att beskriva störningar på en kabel. I kabelanslutna nätverk uppstår överhörning när en tråd stör en annan tråd på samma kabel. Denna fråga kan orsaka dataförluster och dålig prestanda. Denna fråga är mycket mindre med moderna kablage genom användning av "tvinnade par", kablarna är såret ihop för att förhindra störningar från andra ledningar.

Störningar

Power kablar kan vara en annan fråga för kabelanslutna nätverk. Även om mindre vanligt med mindre hushåll kablar, kan stora kraftkabel orsaka problem för kabelanslutna nätverk om de bor i närheten. Dessa problem är ofta förlust av data, data dubbelarbete och långsam överföring hastigheter. Detta problem kan lösas genom att säkerställa makt kablage hålls åtskild från trådbundet nätverkskablar eller att nätverkskablarna är avskärmade från varandra.

Överbelastning

Under normala driftsförhållanden erbjuda kabelanslutna nätverk effektiv, pålitlig dataöverföring. Nätverksenheter, som växlar och routrar, används för att överföra data mellan enheter. När en router får kontinuerligt stora mängder trafik kan det ofta bli överbelastade och ledande till långsam överföringshastighet och dataförlust.