mynewspapers.net

Effekterna av Sonic vs roterande elektriska tandborstar

Effekterna av Sonic vs roterande elektriska tandborstar


Tekniska framsteg har gjort att välja en tandborste i en process som kräver noggrann eftertanke och övervägande. American Dental Association och Mayo Clinic säger att även om korrekt användning av en manuell tandborste kan rengöra tänderna effektivt, elektriska tandborstar gör det lättare att göra jobbet bra. I själva verket ADA-sponsrade studier har visat att patienter som använt elektriska tandborstar oftare hade renare tänder och bättre tuggummi hälsa. När du väljer elektriska tandborstar, annat bland rotary kontra sonic tandborstar.

Plack

När bakterier samlar på tandemaljen, de möts och bildar ett fast ämne som kallas plack, som om tillåtas härda förvandlas till en gul, knaprig material som kallas tandsten. När plack och tandsten sitter på tänderna under långa perioder, börja bakterier bära bort tandemaljen, skapa hålrum--det första symtomet på karies. Bakterier också vilja bosätta sig i tandköttet sprickor, vilket skapar sjukdomar i tandköttet. Tidigt stadium tandköttssjukdomar kallas gingivit. Det primära syftet med en tandborste är att bryta upp och sopa bort plack för att förhindra dessa problem.

Hastighet

Elektriska tandborstar utvecklades för att öka antalet penseldrag per minut på en persons tänder. Tandläkare och elektrisk apparat tillverkare insåg att maskiner kunde flytta borstar snabbare än en mänsklig hand, att göra tandborstning effektivare och mer ingående. Framsteg inom teknik ledde till den roterande tandborste, som kan snurra på 3.000 till 7.500 penseldrag per minut. American Dental Association har dragit slutsatsen att roterande tandborstar bidra avsevärt mot bättre tandhälsa.

Sonic-teknik

Det är bara så snabbt att en urtavla kan snurra tryggt, och forskare tror att de har uppnått det högst med roterande tandborstar. Sonic-teknik försöker öka tandborste makt genom att släppa ut ljudet våg pulser som orsakar vattenmolekyler i saliv att driva mot tänder, i praktiken göra dem till ytterligare tandborste borst. Genom att anställa vattenmolekyler som städning aids, öka sonic tandborstar effektivt penseldrag till 30.000 per minut.

Tandkött och sprickor

Sonic tandborstar har en klar fördel över andra tandborste teknik--de rena mer noggrant mellan tänderna och under tandköttskanten. Det är inte för att säga att några av de bättre elektriska tandborstar inte rengöra dessa områden. Dock reser sonic vågor där borsten har problem att nå. Saliv och vatten gå överallt i munnen, och sonic vågor få dem rengöring viktiga, svåra att nå platser.