mynewspapers.net

Effekterna av socker vatten på Mungböna växter

Effekterna av socker vatten på Mungböna växter


Växter kan skapa sina egna sockerarter genom fotosyntesen, från ljus, vatten och luft. Under normala odlingsförhållanden behöver växter helt enkelt inte extra glukos. Om en baljväxt som en Mungböna växt är vissna, det inte får de näringsämnen den behöver, eller kan det göra dem. Enligt Petrik laboratorier, socker rekommenderas inte som en ändring av jord, men vattna med en socker-vatten kan piggna en växt tillbaka till även om det inte är en långsiktig svar på problemet.

Återhämtning från vissnesjuka och uttorkning

Mung bönor odlas ofta för deras groddar, som är skarp och bra i sallader. Växande bladen behöver en stadig tillförsel av ljus och vatten, och om de inte får det, kommer de snabbt vissnar. I detta fall kommer att en nypa eller två av sockerrör socker upplöst i en kopp vatten ge dem ett ryck, levererar det socker som vissna blad inte kan producera genom normala fotosyntesen. Leta efter snabb tecken på återhämtning: uppblött stjälkar och djupare gröna blad.

Pulserande, kraftfull tillväxt

Mungbönor tillåtas växa ur spira scenen som att växa i väldränerad, sandig jord. De kan nå en höjd av 24 till 30 inches, producerar kluster av bönor skida. Jord som är alltför sandig tillåter inte den Mungböna rötter att absorbera tillräckligt med vatten, särskilt om du vattnar sällan. Ge tillräcklig fukt och vatten med en sockerlösning inte mer än en gång i månaden att upprätthålla frodig tillväxt. Lite extra socker påverkar inte smaken av mungbönor.

Rot och växt död

För mycket av en bra sak kan orsaka problem för groddar och mogna mung bönor växter både. Vattnas för ofta med socker vatten, eller sätta för mycket socker i lösningen kan döda snabbt. Växter med en socker överdosering blir bruna, mjuk och har en otäck lukt. För mycket glukos i marken kommer också att locka bakterier, svampar och insekter, orsakar en mängd olika problem för andra växter i din trädgård.