mynewspapers.net

Effekterna av pumpafrön oljaVarje år när carving pumpor till Halloween, människor över hela USA slänga bort nävar vad är utan tvekan den mest värdefulla delen av anläggningen: frön. Den olja som kan extraheras från dessa frön innehåller ett överflöd av näringsämnen. Pumpafrön olja kan slukas upp av en sked eller blandas med andra livsmedel.

Prostata hälsa

Prostata problem är vanligt förekommande hos män i medelåldern och äldre, antingen i form av prostatacancer eller BPH (benign prostatahyperplasi), som är svullnad av prostatan. Karotenoider, en av de näringsämnen som finns i pumpafrön olja, har visat sig hjälpa i prostata hälsa. De är rika på vitamin A och kan bidra till att bekämpa fria radikaler och skapa en övergripande friskare reproduktionsorgan hos män. Zink är ett annat hälsosam element finns i pumpafrön olja. När konsumeras, kan zink stärka kroppens immunförsvar och bidra till att förhindra prostatit, som är en infektion i prostata.

Anti-inflammatoriska förmåner

Pumpafrön olja har visat sig vara ett effektivt, helt naturliga sätt att bekämpa smärta och inflammation som ofta följer med artrit. Oljan innehåller omega-3 fettsyror, som har vissa anti-inflammatoriska egenskaper, bland andra hälsofördelar. Det finns även höga halter av mineraler som magnesium, mangan och fosfor, som främjar korrekt blodcirkulationen, såväl som hälsosam nerver och muskler, vilket minskar inflammationen. Pumpkin seed oil har också, de biverkningar som kan uppstå med vissa antiinflammatoriska läkemedel, såsom ökade nivåer av lipid peroxider längs skelett och leder.

Benhälsa

Några av de samma näringsämnen finns i pumpafrön, såsom zink, magnesium och fosfor, är fördelaktigt att upprätthålla övergripande benstyrka. En fjärdedel av en kopp av pumpafrön olja levererar nästan 50 procent av det rekommenderade dagliga intaget av magnesium och, enligt National Institutes of Health, "cirka 50 procent av kroppens totala magnesium finns i ben." Fosfor, som en fjärdedel av en kopp av pumpa olja ger 40 procent av det rekommenderade dagliga intaget är näst kalcium i sammansättningen av den mänskliga ben.

Sänka kolesterolnivåerna

Högt kolesterol är ett vanligt problem hos både män och kvinnor i olika åldrar. Vad gör pumpafrön olja effektivt sänka kolesterol är den fytosteroler som den innehåller. Detta är fytokemikalier som finns i växter som hittades inte bara att sänka nivåerna av kolesterol i blodet, men också att stärka omgivande immunförsvaret och, i vissa fall skyddar mot cancer. Pumpakärnor är näst efter solrosfrön och pistaschmandlar av fytosteroler som de innehåller.