mynewspapers.net

Effekterna av musik på tonåringar av 1950-talet

Effekterna av musik på tonåringar av 1950-talet


1950-talet var en tid av välstånd och konservatism i USA. Den amerikanska drömmen om ett hus med ett vitt staket blev önskvärt och uppnåeliga. Ökningen av TV erbjöd en enhetlig syn på livet och framgång. Vad som sågs på TV blev normen, särskilt för ungdomar. Nya musikgenrer framkom också på 1950-talet. Alla dessa faktorer bidragit till att ändra utsikterna för unga människor.

Tidiga 1950-talet musik

På tidiga 1950-talet lyssnade tonåringar främst på sina föräldrars musik. Femtiotalet webben beskriver musik av artister som dominerade listorna, Perry Como, Pat Boone och Rosemary Clooney, som "må bra". Musik av dessa konstnärer speglade stämningen i efter värld krig II Amerika.

Ökningen av Rock 'N' Roll

Ur denna konservatism uppstod en ny musikalisk form kallas rock 'n' roll. Det var en blandning av country, rytm och deppighet och Tin Pan Alley, enligt Dr Frank Hoffmann. Det finns debatt om när rock 'n' roll började; men var "Rock runt om ta tid," som spelades in av Bill Haley & kometer på 12 April 1954, troligen den första träffen i nya genren. I 1956 uppnått Elvis Presley berömmelse och stjärnstatus efter en serie av TV framträdanden, bland annat på "The Ed Sullivan Show." Hans framgång drivit rock 'n' roll i mainstream.

Effekten av Rock 'N' Roll

De flesta föräldrar föraktade rock 'n' roll, och detta hade en stor inverkan på hur tonåringar tittade på den nya genren. Det blev förbjuden frukt. Enligt lärare Webspace fruktade föräldrar tonåren skulle skadas av "vulgärt, ÖVEREROTISK rock 'n' roll stjärnor som Elvis." Men ju mer de protesterade, de mer populära det blev. Tonåringar var upphetsad av rock 'n' roll, som verkade för att ge dem en identitet separat från deras föräldrar. Tonåren hade också pengar att spendera på poster, radioapparater och kläder, så de kunde imitera rock 'n' roll stjärnorna de såg på TV och i filmer.

Generationsklyfta

Genom rockmusik och TV började tonåringar uppleva frihet och deras föräldrar hade aldrig. Enligt Rewind 1950-talet, "det verkade som om tonåringar höll på att bli mer upprorisk, defensiv, och ibland, respektlöst, och att lyssna till rock 'n' roll var den grundläggande orsaken till alla detta uppror." Musik påverkade hur tonåringar reagerade till myndigheten och ökade deras önskan om sin egen identitet, men tron att rock 'n' roll drivs uppror var överdriven, enligt bakåt på 1950-talet.

Medborgerliga rättigheter

Rock 'n' roll kom till platsen samtidigt medborgarrättsrörelsen började att vinna dragning. Enligt Cheryl Baer var två samtidiga rörelser inte en slump. Ursprunget till rock 'n' roll är starkt influerade av afro-amerikansk musik och några av de tidiga stjärnorna med Chuck Berry, fetter Domino och Little Richard. Eftersom de var del av rock 'n' roll industrin, blev det acceptabelt för första gången för vita publiken att köpa poster och gå på konserter av svarta artister, enligt Hoffmann.