mynewspapers.net

Effekterna av icke verbal kommunikation

Effekterna av icke verbal kommunikation


Ögonkontakt, hållning, gester och även hur mycket personliga utrymme du ge någon är alla icke-verbala indikatorer som har en effekt på hur andra människor uppfattar dina meddelanden. Till exempel föreslår en bister som talar i en låg ton av röst medan slouching med icke-verbala signaler om att hon inte kanske är intresserade av den person hon talar med. Bli medveten om och förstå icke-verbal kommunikation kommer att leda till tydligare kommunikation av ditt budskap.

Skickar ett meddelande

Det är inte vad du säger utan hur du säger det. Om en lekplats översittare kör med en knuten näve skapar han rädsla som barn förstår att mobbaren är på humör för en kamp. Ser tillbaka i historien Winston Churchill, premiärminister av Storbritannien på 1940-talet, ses ofta i fotografier med två fingrar upp för att påvisa "V" för seger mot nazismen--syfte att inspirera och uppmuntra människor under andra världskriget.

Influenser interaktioner

Att vara vänlig och att göra bra samtal kanske inte tillräckligt att ha en positiv effekt på ditt företag eller socialt liv om icke-verbala kommunikationen skickar en ovälkomnande meddelande. Till exempel om dina axlar och ögonbryn höjs, din röst är nervös och gäll och kroppen är stel ni föreslår att du är spänd och kan göra dem omkring dig obekväm och kan hålla dem på avstånd. I stället Visa förtroende med ögonkontakt, ett fast handslag och god hållning.

Skapar intimitet eller hot

Effekten av att stå för nära under ett samtal kan ha till följd att en person känner sig trångt, invaderade och obekväm. Om personen tolkar din trängs som aggressiv och övermäktigt, det kan även ha till följd att honom känner sig hotade. Om du är nära någon känslomässigt (eller skulle vilja vara) kan sedan positionering själv nära dem fysiskt å andra sidan betyda, intimitet och attraktion. Graden av din relation och arten av situationen avgör hur mycket utrymme att ge någon.

Icke-verbala multi-kulturella skillnader

Effekten av gester i nordamerikanska kulturen är inte alltid tolkas på samma sätt i andra kulturer. Till exempel ett leende i Nordamerika visar tillgivenhet eller representerar artighet men i Ryssland ler mot främlingar anses ofta vara misstänksam. Den nordamerikanska "okej" gesten säger också att du har pengar till en japansk person samtidigt förmedla att du är oförskämd i Latin American kulturer.