mynewspapers.net

Effekterna av hoppa rep

Effekterna av hoppa rep


Hopprep kan vara en rolig fitness aktivitet för hela familjen. Förutom att vara en billig, mångsidig och bärbara träning, levererar hopprep en mängd viktiga hälsofördelar, bland annat förbättrad kondition, muskel toning och kalori förbränning. Hopprep kan göras inomhus eller utomhus och kräver endast ett hopprep, bekväma sportskor och en hård och slät yta för att hoppa. Lägga till hopprep till din ordinarie träning att skaka upp din rutin, eller följa en träning runt hopprep för att börja skörda dess fördelar.

Förbättrad kondition

Regelbundet hopprep kan förbättra din kondition genom att höja pulsen. För att få de största vinsterna från en hoppa rep träning, Mät din pulszon, beräknas genom att subtrahera din ålder från 220 och bo inom 70-85 procent av sista numret. Om du hittar det svårt eller oattraktiv till hopprep för hela längden av din träning, inkludera intervaller andra hjärt-aktiviteter som marscherar, gå eller jogga.

Stärka

Hopprep stärker och tonar alla stora muskelgrupper, inklusive armar, axlar, bröst, mage och ben. Det bygger också bentätheten och bidrar till att förbättra samordning. Om du inte har hoppade rep ett tag, kan du vänja sig själv till förehavanden av öva arm och fot rörelser separat och hoppa utan repet för första några pass.

Kalori bränna

Beroende på din vikt och takt, kan hopprep bränna mer än 100 kalorier i 10 minuter eller mer än 700 kalorier i timmen. En gång du vant sig vid träningen hoppa rep, kan du öka din kalori bränna genom att växla mellan intervaller på hoppning långsam och snabb, växlande mellan hoppa med ena foten och båda fötterna och lägga till mellanrum av hopprep i andra träning, såsom jogging.

Vad man ska se upp för

Hopprep lägger stress på knän och vrister, som kan bidra till smärta eller skada. Denna risk kan kompenseras genom att vidta vissa försiktighetsåtgärder. Värma upp med några minuter av ljus kardiovaskulär träning såsom promenader eller jogga på plats innan en hoppa rep träning och kyla ner med ljus stretching efteråt för att förhindra skada. Också, ha bekväma, stödjande skor och hoppa på en hård och slät yta. Om du har ett medicinskt tillstånd eller har inte fungerat på ett tag, kolla med din läkare innan du börjar en hoppa rep träning.