mynewspapers.net

Effekterna av föroreningar från den industriella revolutionen

Effekterna av föroreningar från den industriella revolutionen


Den industriella revolutionen, som startade i England, som mer mat och jobb och avancerad teknik i det drabbade länderna. Medan det förändra världen till bättre på många sätt, infört den höga nivåer av föroreningar. Effekterna av detta ofta var dödliga, och på något sätt, fortfarande kan ses idag.

Industriella revolutionen

Den industriella revolutionen var en period i världshistorien mellan cirka 1760 och 1850, även om vissa historiker insisterar det började nästan två århundraden tidigare. Denna period såg gradvisa förändringar i jordbruksmetoder, produktion av textilier, kolgruvor och användning, transport och järn utvinning och användning. Övergripande, den industriella revolutionen skapade ett större utbud av mat, råvaror och industriprodukter: tre saker viktiga för befolkning och ekonomisk tillväxt.

Luftföroreningar

London, ett huvudområde för den industriella revolutionen, blev ökänd för sin otroligt hög luftföroreningar koncentrationer under den tiden. Smog, en kemisk förening som kombinerar rök och dimma, var ständigt närvarande i Londons himmel. Höga nivåer av smog kan vara dödliga. I själva verket 1873 dog cirka 700 Londonbor från smog i en dag. Förbränning av kol under den industriella revolutionen så småningom bidrog till globing uppvärmningen, som miljövänner kämpar fortfarande idag.

Vattenföroreningar

Vattenkvaliteten minskades kraftigt av befolkningen bommar som inträffade under den industriella revolutionen. I mitten av 1800-talet hade London och Paris populationer av 1 miljon och 2,4 miljoner människor, respektive. Utan en moderna avloppssystem, nästan alla dumpning mänskligt avfall i dessa städer floder. Följaktligen, tyfus och kolera, två sjukdomar bäras från human waste, utbrott inträffade i båda städerna. I själva verket 1832 ensam dog mer än 20 000 människor i en särskilt dålig kolerautbrott i Paris.

Eventuella föroreningar förordning

Vid sena 1840-talet började vatten kvalitet villkor i Europa att förbättra på grund av London Board of Health reglerande åtgärder. Metropolis vatten lagen av 1852 uppdrag vissa företag att flytta sin verksamhet utanför Londons stadens gränser. Företagen uppmanades också att göra ändringar i deras filtrering och lagringstekniker. Genom 1874, var kolera i princip elimineras i London. Efter de stora London smogen i December 1952, som dödade cirka 4 000 människor, infört brittiska lagstiftare lagstiftning för att flytta industrier till mer lantliga områden. Som ett resultat, mellan 1970 och 1994 rapporterade brittiska städer en 60 procent minskning av svaveldioxid, huvudingrediens i surt regn.