mynewspapers.net

Effekterna av en lowcarb diet på kolesterol

Effekterna av en lowcarb diet på kolesterol


En lowcarb diet begränsar allvarligt mängden kolhydrater du äter på en dag. Istället betonar kost låg carb grönsaker och livsmedel som innehåller protein och fett. Enligt Mayo Clinic, logiken bakom att förlora vikt på en låg-carb diet är detta: kolhydrater utlöser kroppen att producera insulin, insulin gör din kropp använder blodglukos för energi istället för lagrat fett. Om du slutar att sätta glukos i blodet, insulin frigörs inte och kroppen tvingas att köra på sina reserver. Energi kommer från keton organ - biprodukter av fettförbränning processen.

Typer av kolesterol

Det finns tre huvudsakliga typer av kolesterol som kan avgöra din blodet lipid hälsa. Totalkolesterol är den totala mängden kolesterol och fett i blodet. Låg densitet lipoproteiner är LDL cholesterols de huvudsakliga bärarna av kolesterol i blodet. LDL bär kolesterol till dina celler och vävnader. Hög densitet lipoproteiner eller HDL cholesterols är asätare av kolesterol, plocka upp gratis kolesterol i blodet och ta bort det från kroppen.

Normala kolesterolnivåer

Din totala kolesterol är bäst när under 200 mg/dl. LDL-kolesterol bör förbli under 100 mg/dl och HDL-kolesterol är bäst över 50 mg/dl, enligt den nationella hjärt Lung och Blood Institute. En bättre markör för din cardiovascular hälsa kan vara förhållandet mellan LDL kolesterolet att HDL-kolesterol. Förhållandet mellan fyra till en anses vara optimal.

Kolesterol och låga carb diet

En studie utförd av Duke University 2005 jämfört effekterna av en låg-fettrik kost och en låg-carb diet på kolesterolhalten i blodet. Denna studie visade en betydande förändring i triglycerid, HDL och LDL nivåer för människor efter en Atkins-stil låg-carb diet. Low-carb diet kan arbeta för att öka HDL-kolesterol samtidigt sänka blod triglycerider och LDL-kolesterol. Triglycerider minskade med 74,2 poäng för dem på låg-carb diet och 27,9 poäng för dem på fettsnål kost. HDL-nivåer höjdes bara för människorna på låg-carb diet, med 5.5 poäng. Kanske är den mest viktig del av kosten förbättringen av LDL-kolesterol, eftersom det är typ av kolesterol mest sannolikt att öka din risk att få en hjärtattack. LDL-nivåer sjönk med 17.4 poäng i låg-carb deltagare och 19,2 poäng i fett-deltagare.

Verkningsmekanism

Du kanske undrar hur en låg-carb diet kan faktiskt förbättra kolesterol när sådan diet betonar kött och mejeriprodukter, två livsmedelsgrupper som innehåller de flesta kolesterol. Äta en kost rik på kolhydrater ökar insulin aktivitet i blodet som faktiskt höjer din triglyceridnivåer och sänker din HDL. När du äter ett minimum av kolhydrater, mindre insulin frisätts och kroppen måste använda lagras sitt fett för energi. I en meta-analys publiceras i "American Journal of Clinical Nutrition" under 2008, utvärderades effekterna av en hög kolhydrat diet på sjukdom. Analys under ledning av Alan Barclay, granskade effekterna av en hög glykemiskt diet på kolesterol, diabetes, hjärtsjukdomar, sjukdom i gallblåsan och cancer. En hög glykemiskt kost är en kost rik på kolhydrater som spikar ditt insulin i blodet. Barclay fastställs att det finns ett direkt samband mellan en hög glykemiskt kost och en högre risk att utveckla kronisk sjukdom.

Kropp vikt överväganden

Självklart, om du deltar i en låg-carb diet du arbetar mot minska din kroppsvikt. En låg-carb diet är effektiva på att förbättra kroppsvikt, som kan vara en av mekanismerna som är involverade i att sänka kolesterolnivåerna. Enligt den nationella hjärt Lung och Blood Institute i USA, kan viktminskning och fysisk aktivitet bidra till en förbättrad profil blodfetter.