mynewspapers.net

Effekterna av en dålig PCV-ventilen på en Dodge Dakota

Effekterna av en dålig PCV-ventilen på en Dodge Dakota


En dålig positiv vevhus ventilationen (PCV) ventil i en Dodge Dakota kan orsaka olika problem. Inte bara motorn förlorar kraft, men det kommer också skallra, skaka, hosta och allmänt låter sjukt mycket. Dessutom kommer din gas körsträcka går ner till gallons per mil intervall, i stället för tvärtom. Förstå effekterna av en dålig PCV är ventil det första steget i korrigera problem och returnera din Dodge Dakota att fungera smidigt.

Förlust av Gas körsträcka

Detta är ofta den första effekten av en dålig PCV-ventilen. Din gas körsträcka kommer att gå långt, och du har bränsle mycket mer ofta.

Förlust av makt

En annan viktig effekt är förlusten av motoreffekten. Detta är särskilt tydligt när du försöker gå uppförsbacke accelererat. Du motorn känns som den har prestanda för en gräsklippare motor, i stället för en vanlig motor.

Grov Idle

Eftersom vevhusgaser inte kan fly, bygger ett mottryck upp inuti vevhuset. Motorn har sedan kämpa sig att köra, och detta resulterar i en mycket grov idle.

Sputtring eller hosta

När du försöker accelerera, en motor med en dålig PCV-ventilen fräser eller "hostar", känns det som motorn har stannat för ett kort ögonblick. Igen, på grund av en mottryck uppbyggnad, motorn måste kämpa sig till springa och sputtring är slutet effekten.

Tvekan

Tvekan uppstår mellan sputtring och en förlust av makt. Det känns som sputtring, men varar längre än bara en kort stund. Enligt AutoZone, tvekan kan en effekt av en tilltäppta eller skadade PCV ventil eller igensatt slangar som ansluter till PCV-ventilen.